Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Exposició ‘Dones de ciència’ a Palafrugell

Escrit per a 8 de Març de 2021

  • Sònia Vivolas, responsable de l’Espai Dona Palafrugell explica què mostra aquesta exposició que es pot veure a la Biblioteca de Palafrugell.

Estudis recents sobre gènere i ciència revelen encara una discriminació envers les dones en les institucions d’investigació científica i tècnica, tant públiques com privades. Des de l’Institut Català de les Dones van crear l’exposició ‘Dones de ciència’. Una mostra que es pot veure a Palafrugell, per mostrar els referents femenins en aquest àmbit.

Les dones a les quals reten homenatge en aquesta exposició van haver de lluitar no només per elles, sinó també per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones. Un camí que encara avui resta pendent en la construcció d’una nova cultura. A més, cal destacar el paper de les dones en el terreny del coneixement i les noves tecnologies. En aquest sentit, Sònia Vivolas destaca que poden servir de referents per a nenes i noies interessades en la ciència.

La participació de les dones al món científic i tecnològic és encara clarament insuficient, realitat que és, a més d’injusta, perillosa per a la ciència i l’assoliment dels objectius de qualitat en una societat del coneixement.

Aquesta exposició mostra 12 dones catalanes que van tenir i tenen un paper important en la ciència. Així, Sònia Vivolas, ressalta que totes han fet una aportació important.

L’exposició es pot visitar a la Biblioteca de Palafrugell fins el 20 de març i s’emmarca en el Dia Internacional de les Dones. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Sònia Vivolas al voltant de l’exposició ‘Dones de ciència’ al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *