Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Eva Ribas, soprano: “La meva passió és el cant”

Escrit per el 23 d'Octubre de 2022

  • La soprano i mestra de música palafrugellenca ens visita als nostres estudis per parlar de música, projectes i de l’actualitat de la seva carrera.

L’Eva Ribas és mestra d’educació musical i llicenciada en pedagogia per la Facultat de Ciències de l’Educació de la UdG. Va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Isaac Albéniz de Girona i obtingué el títol professional de cant el juny de 2005.

Perfecciona les seves aptituts amb la soprano Chantal Botanch, amb Carmen Bustamante i posteriorment amb Rimma Khismatullina, i obté el títol de llicenciada en cant (LTCL) del Trinity College de Londres (2017). La seva trajectòria musical l’avala: ha format part de nombroses formacions com el Cor d’Òpera de Girona, dels reforços al cor del Gran Teatre del Liceu i actualment del cor Novaria al Palau de la Música Catalana. Com a solista, ha realitzat nombrosos concerts arreu del territori català i forma grup amb Jaume Olivé (guitarra), el Trio di Òpera (Rimma Kismatullina i Anna Balvak) i Les Amistats de Mozart (amb Maite Mer), i també forma duet estable amb la compositora i pianista Reinalda Blanco, amb qui ofereixen un repertori que recupera la música francesa i catalana del segle XIX.

Des de fa ja uns 6 anys l’Eva forma part del cor d’òpera Novaria, que actua al Palau de la Música. Tot i que ella és mestra i professora, va fent incursions en el món de la música. I aquesta n’és una de les seves moltes cares musicals.

Malgrat formar part d’aquest cor,, també actua de solista, com vam poder veure fa poques setmanes a Pals. També forma part d’un duo amb guitarra amb en Jaume Oliver de La Bisbal

Amb la Rimma Kismatullina i l’Anna Balvak fa anys que porta als escenaris el Trio di Òpera.

Les Amistats de Mozart és un espectacle líric dramatitzat on al costat de la soprano bisbalenca Maire Mer escenifiquen els moments musicals més famosos del gran autor del classicisme, amb una posada en escena i vestuari d’època per a transportar a l’espectador a un recital on les veus i la trama s’entrellacen en aquest passeig per la música mozartiana.

Altres projectes futurs estan en format de gestació, com col·laboracions amb les artistes palafrugellences Núria Colomer i l’Indira Ferrer-Morató. Malgrat fer la seva carrera en el món de la lírica, ella prové d’orquestres de música pop i ballable.

Si voleu descobrir-ne més coses, us deixem l’entrevista sencera amb aquesta meravellosa intèrpret que tenim a Palafrugell, que viu i estima la música com molt poca gent sap fer. L’Eva Ribas.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).