Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Eusebi Ayensa repassa el vincle de la cultura catalana a Grècia a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per a 22 de Març de 2023

  • La introducció de la presentació a la Biblioteca anirà a càrrec de Raül Segarra, professor de grec de l’Institut Frederic Martí i Carreras. 

L’escriptor Eusebi Ayensa repassa el vincle de la cultura catalana a Grècia a la Biblioteca de Palafrugell. Presentarà el llibre Un català a Grècia. Una mirada a una història compartida el dijous, 23 de març a les 18 hores. La introducció anirà a càrrec de Raül Segarra, professor de grec de l’Institut Frederic Martí i Carreras. 

Eusebi Ayensa recull alguns dels episodis històrics i esdeveniments culturals més rellevants que comparteixen les cultures catalana i grega. Inclou les principals obres literàries traduïdes al grec, però també, l’estada de Ramon Llull a Xipre a principis del segle XIV, la presència almogàver a la Grècia continental, el missatge al Rei dels Hel·lens o figures estretament relacionades com Antoni Rubió i Lluch, Carles Riba o la ballarina Àurea de Sarrà. 

L’escriptor figuerenc destaca que durant anys es va parlar el català a Atenes, però en queda poca cosa actualment. Afegeix que a la cultura grega hi ha una visió negativa sobre aquella època i, per això, el Govern de Catalunya va demanar disculpes fa anys.

Eusebi Ayensa és llicenciat en filologia clàssica i doctor en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat una vuitantena d’articles i una trentena de llibres que tracten sobre la literatura i la història grega medieval i moderna. Va ser director de l’Institut Cervantes d’Atenes del 2007 al 2012. També, professor a Frankfurt i a l’Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell. Actualment, Ayensa dirigeix el Camp d’Aprenentatge Empúries del Departament d’Educació.

Per assistir a la presentació del llibre a la Biblioteca de Palafrugell, cal inscriure’s prèviament al 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *