Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Eusebi Ayensa repassa el vincle de la cultura catalana a Grècia a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per el 22 de Març de 2023

  • La introducció de la presentació a la Biblioteca anirà a càrrec de Raül Segarra, professor de grec de l’Institut Frederic Martí i Carreras. 

L’escriptor Eusebi Ayensa repassa el vincle de la cultura catalana a Grècia a la Biblioteca de Palafrugell. Presentarà el llibre Un català a Grècia. Una mirada a una història compartida el dijous, 23 de març a les 18 hores. La introducció anirà a càrrec de Raül Segarra, professor de grec de l’Institut Frederic Martí i Carreras. 

Eusebi Ayensa recull alguns dels episodis històrics i esdeveniments culturals més rellevants que comparteixen les cultures catalana i grega. Inclou les principals obres literàries traduïdes al grec, però també, l’estada de Ramon Llull a Xipre a principis del segle XIV, la presència almogàver a la Grècia continental, el missatge al Rei dels Hel·lens o figures estretament relacionades com Antoni Rubió i Lluch, Carles Riba o la ballarina Àurea de Sarrà. 

L’escriptor figuerenc destaca que durant anys es va parlar el català a Atenes, però en queda poca cosa actualment. Afegeix que a la cultura grega hi ha una visió negativa sobre aquella època i, per això, el Govern de Catalunya va demanar disculpes fa anys.

Eusebi Ayensa és llicenciat en filologia clàssica i doctor en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat una vuitantena d’articles i una trentena de llibres que tracten sobre la literatura i la història grega medieval i moderna. Va ser director de l’Institut Cervantes d’Atenes del 2007 al 2012. També, professor a Frankfurt i a l’Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell. Actualment, Ayensa dirigeix el Camp d’Aprenentatge Empúries del Departament d’Educació.

Per assistir a la presentació del llibre a la Biblioteca de Palafrugell, cal inscriure’s prèviament al 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).