Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es recorda Tom Sharpe amb una escultura i la seva primera biografia, deu anys després de la seva mort

Escrit per a 7 de Juny de 2023

  • El 6 de juny de 2023 va fer deu anys que va morir l’escriptor Tom Sharpe i que va viure gairebé dues dècades a Llafranc.

Palafrugell recorda Tom Sharpe deu anys després de la seva mort. Es va fer amb la inauguració d’una escultura a Llafranc, on va viure els últims 20 anys de la seva vida. I també, es va presentar la primera biografia de l’escriptor escrita per Miquel Martín Serra amb la col·laboració de Montserrat Verdaguer.

L’escultura conté la frase de Sharpe “Aquí a Llafranc em sento lliure i feliç”. A l’acte d’inauguració, hi va assistir l’alcalde de Palafrugell en funcions, Joan Vigas, i la presidenta de la Fundació Tom Sharpe, Montserrat Verdaguer.

Seguidament, la Fundació Tom Sharpe va presentar la biografia Fragments d’inexistència a l’antic Hotel Llevant. Una biografia escrita per Miquel Martín i publicada per les editorials Navona i Anagrama que conté fotografies, material inèdit i contingut que va recopilar Montserrat Verdaguer.

Martín explica que va reconstruir el personatge de Tom Sharpe amb la informació que tenia. Va escriure el llibre com si fos una novel·la i així, va respectar el desig de l’escriptor britànic.

A l’hora d’escriure la novel·la, Martín es va basar, entre altres, en dietaris, cartes o les gravacions que va fer Montserrat Verdaguer durant una dècada i que després va transcriure.

Sharpe va demanar a Montserrat Verdaguer que li escrivís la biografia o la delegués a algú. Ho va deixar escrit al testament.

Tom Sharpe va ser un novel·lista i fotògraf que va néixer a Londres l’any 1928. El 1951 va treballar a Sud-àfrica com a assistent social, després com a mestre i també, va tenir un estudi fotogràfic. L’any 1961 va ser deportat a la Gran Bretanya per la seva activitat política contra l’apartheid. Durant una dècada va treballar de professor d’història al Cambridge College of Arts and Technology.

L’any 1992 va arribar a Llafranc i va viure-hi durant gairebé vint anys. Al llarg de la seva vida va rebre premis literaris i va ser nomenat Palafrugellenc de l’any, el 2009.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *