Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es preveu una ocupació del 90% els dies festius de Setmana Santa

Escrit per a 28 de Març de 2023

  • La presidenta del Grup Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, explica que el turisme serà majoritàriament intern i francès.

Els establiments d’hostaleria i turisme del Baix Empordà poden tenir una ocupació del 90% els dies festius de la Setmana Santa. Aquesta és la previsió que anuncia la presidenta del Grup Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé, al Supermatí. En canvi, els primers dies de la Setmana Santa es mantindrà entre el 50 i el 60%.

Hallé afegeix que es preveuen les reserves a últim moment, una tendència que va incrementar-se arran de la pandèmia. Explica que el turisme serà intern, especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, però també francès. Destaca que a França els dies festius de Setmana Santa es reparteixen durant el mes d’abril i beneficia el sector turístic empordanès.

La previsió és que obri la majoria d’allotjaments turístics. A més, comenta que els caps de setmana previs a la Setmana Santa han anat bé pel bon temps.

Com a aspectes negatius, destaca la dificultat de trobar personal per la temporada. Afirma que cada cop hi ha menys gent que vol dedicar-se al sector turístic.

Per altra banda, afegeix que hi ha hagut poca quantitat de garoines durant la campanya de la Garoinada. Tot i això, hi ha hagut molta afluència de visitants als restaurants. Explica que la campanya gastronòmica té un impacte econòmic elevat en la restauració durant els mesos de gener i febrer. Però, Hallé considera que caldria prendre alguna mesura per a fer front a la baixa disponibilitat d’eriçons de mar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *