Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es crea la càtedra del Suro de la Universitat de Girona

Escrit per a 31 de Març de 2021

  • Palafrugell serà la seu d’aquesta nova càtedra que tindrà com a persona de referència la doctora Rosa Ros

El director del Museu del Suro de Palafrugell, Pep Espadalé dóna els detalls de la nova càtedra del Suro de la Universitat de Girona. El Consell de Govern de la universitat va aprovar aquesta nova càtedra que comptarà amb la col·laboració del propi Museu i de l’Ajuntament de Palafrugell.

En primer lloc, el director del Museu del Suro ens avança quins són els objectius de la creació de la càtedra. La qual treballarà amb la intenció d’estimular la recerca i que tindrà les instal·lacions del museu com a principal referent.

La intenció és acollir en format digital tota la informació de les diferents entitats que treballen la història de la tradició surera. El fet de tenir una càtedra dedicada al suro, per Espadalé és un desig complert.

D’altra banda, Pep Espadalé, avança que el nom de referència de la càtedra serà el de la doctora Rosa Ros, historiadora de l’economia.

Palafrugell capital surera

La creació de la càtedra del Suro de la Universitat de Girona i el fet que Palafrugell en sigui la seu, referma la capitalitat surera del municipi a Catalunya. En aquest sentit, Espadalé avança que s’està treballant perquè l’equipament passi a anomenar-se Museu del Suro de Catalunya.

No obstant això, Pep Espadalé ressalta que seguiran treballant amb col·laboració amb la resta de municipis surers del territori. Per últim, un cop creada la càtedra, en les properes setmanes es farà oficial amb la signatura dels convenis.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *