Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Entregat el premi Peix Fregit 2019

Escrit per a 16 de Desembre de 2019

  • Tano Pisano i Blandine Pellet van recollir el guardó que es va fer entrega ahir diumenge durant la presentació del Crònica d’un Any.

Ahir diumenge, coincidint amb la presentació del llibre Crònica d’un Any 2019, també s’ha entregat el premi Peix Fregit i els Pafrugellenc de l’Any. Un acte, organitzat per l’Equip Crònica d’un Any i Edicions Baix Empordà. Podeu recuperar l’entrevista amb Puri Abarca, coordinadora del premi. Com era conegut, l’artista Tano Pisano i Blandine Pellet han estat els guanyadors del Premi Peix Fregit 2019.

Com ja és habitual aquesta nova edició del llibre Crònica d’un Any recull i il·lustra les principals informacions que han estat notícia a Palafrugell enguany. A més, aquest any, Joaquim Nadal, catedràtic d’història contemporània de la UdG i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, ha estat el presentador del Crònica d’un Any.

Els guardons Palafrugellenc de l’Any han estat lliurats a: Lluís Brias, Jaume Xicoira, Sandra Bisbe, Clara Peya, Joel Nicolau, Josep Plaja, Teia Galí, Ricardo Sayago, Emili Agustí, Eugeni Camarero i, a títol pòstum, a Joan Aliu. El premi a la Millor Iniciativa de l’Any 2019 ha recaigut en l’associació de comerciants de Palafrugell Oohxigen.

Premi Peix Fregit 2019 a una trajectòria

La parella Tano Pisano i Blandine Pellet són d’aquells artistes amb reconeixements internacionals. Van arribar a Palafrugell fa dècades i han deixat un llegat artístic abundant i heterogeni. Així, han deixat aquarel·les, gerres, ceràmiques úniques, elegants, pintures a l’oli, a l’aigua…

En aquest sentit, es poden trobar exemples de la seva obra a la sala del Fraternal, redecorada per la Blandine amb obres de Pisano i altres artistes. A més, entre d’altres aportacions també hi ha el cartell de la 50a Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell o el calendari anual peix fregit.

Per la seva banda, Blandine Pellet va ser la impulsora també, ara fa quasi una dècada, del projecte Arteca. Ubicat a la biblioteca, s’hi exhibeixen obres d’artistes vinculats a la vila.    

Així doncs aquest cap de setmana s’ha entregat el premi Peix Fregit a Tano Pisano i Blandine Pellet pel llegat que han deixat a Palafrugell des que van arribar.

 entregat el premi Peix Fregit 2019
Tano Pisano i Blandine Pellet amb el Crònica d’un Any i el premi Peix Fregit

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *