Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Entrada de desembre amb temps canviant i disminució de les temperatures

Escrit per a 30 de Novembre de 2020

  • Al llarg d’aquest darrer cap de setmana, el temps ha comportat pluges, llevantades i un diumenge assolellat.
  • Iniciem el mes de desembre amb un temps canviant que comportarà algun plugim i una baixada de les temperatures.
  • Pel que fa a la temperatura del mar, encara perdura per sobre de la mitjana climàtica. L’estat actual és de 15,9 graus.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell.

Ràdio Palafrugell realitza la trucada setmanal a l’Observatori de l’Estartit, per parlar amb Josep Pascual i conèixer de primera mà la previsió del temps d’aquesta primera setmana de desembre. A més també comentarem el temps d’aquest darrer cap de setmana.

En primer lloc, en Josep Pascual ens qualifica el temps d’aquest cap de setmana com a variat, i amb canvis importants. Dissabte, vam llevar-nos amb pluges intermitents al llarg del dia, i llevantades. En contrast amb diumenge, on va predominar un temps tranquil i la presència del sol.

En segon lloc, Josep Pascual ens fa memòria que les llevantades viscudes aquest cap de setmana, són un clàssic temporal d’entrada d’hivern. Les quals, tenen lloc un parell o quatre cops fins a la primavera, exceptuant algun hivern que no hem vist cap o més de la mitjana.

D’altra banda, segons Josep Pascual la setmana entrant es presenta amb un temps canviant i variacions notables entre els dies. L’inici de la setmana serà tranquil, amb dies tapats, però alguna hora de sol. Encara predominaran les humitats altes i augmentaran els núvols comportant plugims nocturns.

A partir de dimarts nit, començarà una tramuntana que perdurarà al llarg de tot el dimecres, acompanyada d’una baixada notable de les temperatures.

Tot seguit, Dijous canviarà el temps de nou, amb més hores de sol diürnes. Tot i que no es recuperaran les temperatures de nou, el temps resultarà més agradable.

La causa principal de la situació meteorològica canviant, és l’anticicló.

Pel que fa a la temperatura del mar, encara perdura per sobre de la mitjana climàtica. L’estat actual és de 15,9 graus.

Finalment, en Josep Pascual ens avança que la temperatura mínima del mar s’assoleix el mes de febrer, tot i que ja començarà a baixar gradualment. Divendres, tornarem a parlar amb Josep Pascual per conèixer la previsió per al pròxim cap de setmana.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *