Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Enderroc de l’antic prostíbul Eclipse per fer-hi un geriàtric

Escrit per a 25 de Gener de 2022

  • El propietari ja té permís per aterrar la major part del bordell, que deixarà pas a una nova edificació amb capacitat per a 102 interns.
  • El 2024 esperen que pugui entrar en funcionament.
  • Prèviament havia estat el restaurant Villa Cristina.

L’antic prostíbul Eclipse, a tocar de l’autovia C-31 a Mont-ras, ja és història. Aquest mes han començat els treballs previs d’enderroc per deixar pas a una nova residència geriàtrica. El propietari de la finca, José Moreno, va posar el nou projecte sobre la taula de l’Ajuntament el 2015 i que després de llargues negociacions i tràmits amb Urbanisme va rebre llum verd l’any passat. Si es compleixen els terminis, estaria a punt el 2024 amb 102 places.

El bordell ja feia més de quatre anys que estava tancat. Però amb la possibilitat de reobrir perquè l’edificació, tot i alguns veïns disconformes, tenia llicència vigent. Per aquest motiu, i amb la voluntat afegida de desempallegar-se d’una activitat incòmoda, el govern local ha advocat davant Urbanisme per fer viable el canvi d’ús i desencallar algunes traves, com ara reduir el sostre edificable –fins ara 2.758,5 m²– en gairebé un terç, fins a una mica menys de 1.800 m².

Foto: Emili Agulló http://www.elpunt.cat

Enderrocament de part de les construccions actuals

El projecte preveu enderrocar part de les construccions actuals i aixecar-ne de noves amb menors altures i la supressió de murs a l’entorn del rierol contigu. Es vol preservar alhora el valor connector ecològic entre els espais d’interès natural (PEIN) de les Gavarres i Cap Roig-Castell. Moreno calcula que l’obra es podria allargar ben bé un any “si no hi ha més entrebancs” com ara la pandèmia. Aquesta ha fet endarrerir encara més la tramitació. “Dos anys perduts”, confirma l’empresari, que a més han fet imposar retocs en el projecte i que ara espera que no afectin les tasques de construcció. De moment, l’enderroc va ràpid i es completarà d’aquí a pocs dies.

Moreno insisteix que amb el canvi d’ús de la finca vol “viure més tranquil”, una conclusió coincident entre el govern del poble i els veïns, que esperen que el geriàtric tiri endavant.

Emili Agulló/Diari Avui


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *