Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


En marxa el festival ONADANCE de Palamós, amb un total de 14 espectacles de dansa

Escrit per a 7 d'Octubre de 2020

· Del 2 d’octubre al 18 de desembre es desplega aquesta àmplia programació d’espectacles de dansa professional, representatives de les arts del moviment de més actualitat i per a tots els gustos.

La major part de les coreografies que s’inclouen en el festival d’enguany es representen al teatre La Gorga i són amb entrada gratuïta.

La 17a edició del festival es va posar en marxa el divendres 2 d’octubre, consolidant la seva oferta escènica al territori. L’activitat és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós amb la direcció artística de la companyia CobosMika, resident al teatre La Gorga i encapçalada per la reconeguda ballarina palamosina Olga Cobos i el coreògraf Peter Mika.

Del festival ens en parla la regidora de Cultura de l’ajuntament de Palamós, la Núria Botellé
Núria Botellé

La nova edició del festival ONADANCE desplegarà fins al 18 de desembre una programació de 14 espectacles de dansa professional, representatives de les arts del moviment de més actualitat i per a tots els gustos. La major part de les coreografies que s’inclouen en el festival d’enguany es representaran al teatre La Gorga i bona part seran amb entrada gratuïta.

El cartell es va obrir aquest cap de setmana passat amb les propostes titulades “In the Same Ship“, de la companyia Collectif Orobanches, un espectacle de dansa que transporta l’espectador a un món de ciència-ficció. Diumenge es va poder veure “Twinkle twinkle Baby’s star“, amb producció del Servei educatiu Palau de la Música Catalana i coreografia de CobosMika.

Posteriorment el festival seguirà desplegant la seva programació, així el dia 9 d’octubre a les 20:30h, es representarà al teatre La Gorga l’espectacle de dansa-circ, “Homenaje” de la companyia En Diciembre. Aquell mateix cap de setmana, dissabte 10 a les 18 h, li seguirà la proposta “Dot” de la companyia Maduixa Teatre, adreçada a infants a partir de 4 anys i on es conbina dansa, teatre, música i noves tecnologies.

Concurs de Joves Intèrprets de Dansa Contemporània

El dia següent, diumenge 11 d’octubre, a les 18 h, La Gorga acollirà també el 6è Concurs de Joves Intèrprets de Dansa Contemporània, que té l’objectiu de donar suport a joves talents en la interpretació i la creació en l’àmbit de la dansa, i apropar la dansa feta al nostre territori al públic en general.

Els concursants faran una actuació de cinc minuts. El primer premi és de 500€, el segon de 300€ i el públic amb el seu vot escollirà el tercer premi. Els resultats es faran públics el 17 d’octubre en el marc de la celebració del 20è aniversari de Cobosmika.company.

20 anys de CobosMika Company

El dissabte 17 d’octubre el programa del festival realitzarà les seves dues activitats a l’exterior amb un doble programa de dansa per a tots els públics que tindrà lloc al parc de l’Arbreda. La primera de les actuacions s’iniciarà a les 18 h i serà a càrrec de la companyia Zum-Zum Teatre que representarà l’espectacle “Hippos“.

A partir de les 18:30 h, tindrà lloc la celebració dels 20 anys de la companyia de dansa palamosina, CobosMika Company, dirigida pels ballarins i coreògrafs locals, Olga Cobos i Peter Mika. Per a l’ocasió s’ha preparat una tarda molt especial de dansa en tots els seus colors i per a tots els públics, amb la celebració d’aquesta llarga trajectòria professional.

El cartell del festival ONADANCE’20 es complementarà amb set  espectacles més que tindran lloc a La Gorga fins al 18 de desembre: el divendres 30 d’octubre a les 20.30 h, “Kórps“, de la companyia Miquel Barcelona; el dissabte 14 de novembre a les 12 i les 18 h (en aquest cas a la sala polivalent de la Biblioteca municipal), el taller i espectacle “Olor de menta“, del col·lectiu La Súbita; diumenge 15 de novembre, a les 18 h, “Faboo, l’encant de la imaginació“, de la Cia FabooShow; divendres 27 de novembre, a les 19 h, “La piel de la ciudad” del colectiu Tac-Tiq; dissabte 28 de novembre a les 20.30 h, “#BiMind#“, del colectiu Tac-Tiq; i el dissabte 5 de desembre, a les 20.30 h, “Eh Man Hé” de la Cia Zero en conducta.

Finalment el  divendres 18 de desembre, a les 20.30 h, la programació del festival es tancarà a la Gorga amb una triple estrena de dansa amb Cobosmika SEEDs, i amb coreografies de Peter Mika, Alberto Galindo i Katia Benbelkacem.

Tota la informació del festival i altres activitats culturals a Palamós es pot trobar a la pàgina web de la Gorga.

D’aquestes altres activitats que porta a terme la nostra vila veïna, ens en continua parlar la regidora de cultura, la Núria Botellé. Una programació de teatre i música estable, actuacions també de petit format, i projectes transversals amb d’altres entitats i regidories del municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *