Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Vigas ja és alcalde de Palafrugell

Escrit per el 29 de Maig de 2022

 • El van escollir en un ple aquest dissabte a les 12 del migdia al Teatre Municipal de Palafrugell.
 • Juli Fernández va anunciar a Ràdio Palafrugell que es presentarà com a candidat a les llistes socialistes a les pròximes eleccions. Alfons Rius en serà dels Comuns i Salvatella encara no ha decidit el seu futur.

Joan Vigas ja ha agafat el relleu de l’alcaldia de Palafrugell en l’últim tram de la legislatura i després del mandat de Josep Piferrer.

Aquest ha estat el moment en què se certificava la majoria que l’investia alcalde.

I així prometia el càrrec “per imperatiu legal”.

Joan Vigas minuts abans de l’inici del ple extraordinari

Al seu primer discurs va posar en valor la feina feta fins ara pel govern i va anunciar una moratòria d’un any a les construccions en alguns àmbits de la façana marítima.

I va posar la seguretat com una de les seves prioritats en aquest any de mandat.

Els discursos al ple van estar marcats per la recerca del consens, fins i tot des de l’oposició. El socialista Juli Fernández va fer un reconeixement de la feina feta per Josep Piferrer i va estendre la mà a Joan Vigas.

Un discurs que repetia des dels Comuns Alfons Rius.

Els partits de govern van posar de manifest la unitat dins de l’equip. Pau Lladó va fer un agraïment emocionat als seus membres.

Lluís Ros, de Som Gent de Poble, va recordar que el seu és un partit nou.

Per cert, que entre el públic hi havia una gran representació de Tots per l’Empordà, l’agrupació municipalista on s’inscriu el partit de l’alcalde. Entre ells, destacava el batlle de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

Del discurs del portaveu de Junts, Josep Salvatella, van destacar els dards entre línies al nou candidat del partit a l’alcaldia, molt crític amb el govern municipal tot i que Junts en forma part.

I va fer fortuna l’expressió “alcalde emèrit” que va dedicar a Josep Piferrer.

Juli Fernández, portaveu del PSC i cap de l’oposició, considera que és un ple que entra dins de la normalitat i que arriba després de l’acord entre Piferrer i Vigas.

A més, també comenta que les darreres eleccions les ha guanyat ell, tot i no haver pogut ocupar l’alcaldia. També assegura que es presentarà com a candidat a liderar la llista socialista.

Juli Fernández es presentarà com a candidat per a liderar la llista socialista a les pròximes eleccions

Des dels comuns, Alfons Rius assegura que hi esperança en aquesta nova etapa i assolir més netedat, promoció de la indústria i del comerç, entre altres. Consideren que avui és un dia important. Rius assegura que liderarà la llista del partit a les pròximes eleccions.

Alfons Rius minuts abans de l’inici del ple extraordinari

Josep Salvatella, portaveu de Junts, considera que hi ha hagut cohesió a l’equip de govern en aquest mandat. Afegeix que encara queden projectes pendents en el darrer any de la legislatura, com l’ampliació de l’arxiu municipal o treballar en la gestió de Palafrugell Gent Gran. Salvatella no ha pres encara cap decisió sobre el seu paper a les pròximes eleccions i ho reflexionarà durant l’estiu.

Josep Salvatella minuts abans del ple

Els moments més destacats del ple

El ple extraordinari va estar marcat per les paraules de

Minut a minut

Segueix el minut a minut del desenvolupament de la sessió plenària extraordinària de canvi d’alcaldia a l’Ajuntament de Palafrugell:

 • 13:16: Joan Vigas aixeca la sessió plenària.
 • 13:08: El nou alcalde explica que es busca un turisme de proximitat i vetllar per la sostenibilitat. Es tracta un dels projectes del pròxim any.
 • 13:05: Vigas repassa la feina feta en els tres darrers anys.
 • 12:57: Vigas agraeix la tasca de tots els membres actuals del consistori i que liderarà en els pròxims 12 mesos. També afegeix que vol fer política amb l’oposició i recorda la feina de Piferrer.
 • 12:56: Fernández estén la mà a Vigas per possibles acords.
 • 12:50: Fernández repassa algunes de les discrepàncies que hi ha hagut, però en tot cas, remarca que mai hi ha hagut crispació política en els plens municipals.
 • 12:45: Fernández agraeix la feina de Piferrer. Remarca la bona relació personal entre els dos. Considera que ha demostrat l’estima que té cap al municipi.
 • 12:44: Fernández dona paraules de record a totes les persones que han mort per la pandèmia.
 • 12:43: Juli Fernández, portaveu del PSC, comenta que és un dia especial. Afegeix que no és moment de fer un balanç de Piferrer i que avui és un dia normal, ja que el canvi de batlle respon a uns pactes de govern.
 • 12:39: Pau Lladó, com a portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, dona les gràcies als membres del seu partit. Lladó abraça a Vigas després de paraules d’agraïment.
 • 12:37: Lluís Ros, regidor d’Obra Pública, considera que s’ha fet una bona feina durant els darrers tres anys i amb moments molt complicats, com el temporal Gloria o la pandèmia. Vol seguir treballant amb els companys de l’equip de govern.
 • 12:34: Salvatella considera que s’ha fet molt bona feina i des del seu partit se li ofereix la confiança per seguir treballant plegats.
 • 12:29: Josep Salvatella de Junts per Catalunya felicita Joan Vigas. Comenta que no hi ha hagut consens en totes les decisions i que això ha pogut suposar alguna dificultat, però remarca el mèrit que ha suposat poder tirar endavant la legislatura.
 • 12:27: Alfons Rius d’En Comú Podem – En Comú Guanyem confia en una millor comunicació amb Joan Vigas, comparada amb la que va mantenir amb Josep Piferrer.
 • 12:25: Piferrer dona la vara d’alcaldia a Vigas. El nou alcalde ocupa la presidència del ple.
Joan Vigas amb la vara d’alcalde
 • 12:24: Vigas accepta el nou càrrec.
 • 12:23: Vigas es proclama alcalde amb 11 vots a favor i 8 en blanc.
 • 12:19: Comença l’escrutini.
 • 12:17: Es proclama la candidatura de Joan Vigas i es procedeix a la votació.
 • 12:10: Piferrer destaca i agraeix la bona relació amb Juli Fernández, Joan Vigas, Josep Salvatella i altres membres del seu equip.
 • 12:06: Piferrer remarca la nombrosa obra pública duta a terme en els darrers anys, la reducció de la sinistralitat i els canvis a la Policia Local. També destaca que totes les àrees han avançat durant la legislatura.
 • 12:04: Destaca que un dels moments més complicats de la seva legislatura ha estat la pandèmia i les defuncions a Palafrugell Gent Gran.
 • 12:02: L’exalcalde, Josep Piferrer, agraeix la confiança rebuda a tothom qui el va votar. Ara ja no és alcalde, però com a primer tinent, seguirà treballant pel poble.
 • 12:00: Comença el ple extraordinari, presidit per Pau Lladó. També hi ha representació d’altres institucions de la comarca.

La primera entrevista de Joan Vigas com a alcalde

Joan Vigas considera que quan ha agafat la vara ha tingut la sensació de seguir amb el pacte i el mateix projecte que està en marxa des de fa tres anys. Agraeix la mà estesa de l’oposició, assegura que caldrà treballar-hi plegats i que en cap moment es busca la picabaralla política.

Ara per ara, no assegura que es presenti a les pròximes eleccions i això ho decidirà si pot formar un bon equip per una llista. Ell hi voldrà formar part, però no assegurant si la liderarà.

Referent a la moratòria urbanística que ha destacat Vigas durant el ple, comenta que s’estudiarà durant un any per vetllar per la sostenibilitat i es podran aturar llicències d’obres. La moratòria s’aprovarà la pròxima setmana.

També es treballarà per la millora de la seguretat policial. Afegeix que una de les mostres d’aquest treball ha estat la recent compartició de les comissaries de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Per altra banda, l’exalcalde i actual primer tinent, Josep Piferrer, remarca la predisposició que ha tingut Joan Vigas a l’hora d’aprendre a conèixer l’administració pública quan va començar la legislatura.

Els principals titulars

Segueix el nostre fil de Twitter amb els principals titulars de la jornada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).