Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els principals partits de l’oposició a Palafrugell aposten pel Carroussel fixat al juny

Escrit per el 18 d'Agost de 2023

  • Esquerra i Junts aposten pel “Sí” al procés participatiu per decidir si el Carroussel Costa Brava s’ha de fer durant la Segona Pasqua o el primer cap de setmana de juny
  • Palafrugell en Comú Podem diu que no els “preocupen les dates”, i VOX està fent una consulta als afiliats

Els dos principals grups de l’oposició de l’Ajuntament de Palafrugell aposten perquè el Carroussel Costa Brava se celebri de manera fixa el primer cap de setmana de juny. D’aquesta manera, Esquerra Republicana i Junts asseguren que faran campanya pel “Sí” al procés participatiu que està en marxa per decidir entre aquesta data o per l’opció més tradicional: el diumenge de Segona Pasqua. En canvi, la resta de partits no tenen un posicionament clar encara.

La portaveu d’Esquerra Republicana, Mònica Alcalà, explica a Ràdio Palafrugell que veuen positiu que el Carroussel “quedi establert en una data fixa al calendari”. També aposta per no “solapar actes” a la primavera.

Ara bé, creu que “la pregunta podria ser més senzilla” i critiquen que “no s’ha demanat la col·laboració de l’oposició per elaborar el procés”. De fet, considera que es podria haver demanat només l’opinió als carrossaires, i no a tota la població.

Junts per Catalunya també aposta pel “Sí”, tot i que el seu portaveu, David Martín, critica el fet que calgui una participació mínima del 10%, i que si no, no es farà cap canvi de data. “El govern ja ha decidit”, diu.

En tot cas, assegura que cal fer cas a allò que diguin els carrossaires.

Els altres dos partits de l’oposició no han pres partit, de moment. En un comunicat per escrit, Palafrugell en Comú Podem assegura que “no ens preocupen les dates, es tracta de trobar equilibri entre Setmana Santa, Flors i Violes i Festes de Primavera que sigui satisfactòria per als organitzadors, comerciants i tots els que hi participen”. I afegeix que “es poden trobar formes cícliques, oscil·lants, lunars, segons els anys i la celebració de Setmana Santa …”.

Això sí, aposten per un debat sobre aspectes mediambientals i de seguretat al voltant del Carroussel, com millores a l’espai de construcció, que les carrosses estiguin propulsades amb motors elèctrics, i que continguin components reciclables, o un pla d’usos que limiti les dimensions de les carrosses en funció del seu nombre o l’espai disponible.

Pel que va a VOX, amb representació a l’Ajuntament, la seva regidora n’ha demanat l’opinió als afiliats i faran públic el posicionament els pròxims dies.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).