Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els podcasts de Ràdio Palafrugell ja sumen centenars de subscripcions

Escrit per el 13 de Febrer de 2023

  • Èxit dels continguts amb Segell Ràdio Palafrugell en els primers mesos de rodatge
  • L’emissora arriba al Dia Mundial de la Ràdio 2023 celebrant els milers de reproduccions en línia de la nova programació

Ràdio Palafrugell arriba al Dia Mundial de la Ràdio celebrant la gran rebuda de la seva aposta pels podcasts de producció pròpia, amb continguts locals i universals des del prisma de la ciutat. Els continguts amb Segell Ràdio Palafrugell sumen 200 subscriptors i vora de 10.000 reproduccions. Segons el director de Ràdio Palafrugell, Dani Cortés, “les dades demostren l’èxit de prioritzar el contingut propi que retrata Palafrugell des de totes les perspectives”. Els podcasts es poden escoltar a Spotify, a iVoox i a Google Podcasts.

El setembre del 2022, l’emissora pública va posar en marxa una dotzena de podcasts i va rellançar alguns dels ja existents. Entre els continguts més destacats n’hi ha de culturals, esportius, musicals o científics. Això, a banda dels informatius de la ràdio i de les entrevistes que s’hi realitzen. Tot plegat permet fer una radiografia de la vida a Palafrugell.

Ara que tot el planeta celebra el Dia Mundial de la Ràdio, Ràdio Palafrugell fa balanç dels primers cinc mesos de la seva nova aposta. I el resultat és del tot satisfactori. Sumant les diverses plataformes on es publiquen els continguts de la ràdio, els àudios han arribat a 10.000 reproduccions i a 200 subscripcions.

Pel que fa a les reproduccions, cal destacar l’èxit d’escoltes de les entrevistes que, diàriament, es fan als espais informatius de l’emissora. Des del setembre, han arribat a més de 4.000 persones. De la seva banda, el podcast esportiu PalaSport de Rafel Corbí, que es publica dos dies a la setmana, ja suma un miler de reproduccions.

Si ens fixem en els podcasts bisetmanals amb Segell Ràdio Palafrugell, cal destacar la rebuda del Coses Xules, de Paula Sànchez, que entrevista artistes emergents de la població i la seva rodalia. El podcast lidera les reproduccions de l’emissora a Spotify, seguit del PalaLOVERS de Francesc Niell, En Clau de Dona de Rita Valero, i A Prop de Ruth Gayoso i Oohxigen. Tots ells sumen 140 subscripcions a Spotify, que s’han de sumar a les que es fan a iVoox i Google Podcasts.

Aquestes dades es complementen amb un increment de visites a la web informativa de Ràdio Palafrugell. Des de l’inici de la temporada, el setembre del 2022, hi han entrat 30.000 usuaris, un 21% més que en el mateix període fa un any. Les visualitzacions de notícies, per la seva banda, pugen un 30%, fins a les 75.200.

El director de Ràdio Palafrugell, Dani Cortés, agraeix als oients “la confiança en els nous continguts i la feina de tots els membres de la Ràdio, des dels seus treballadors fins als col·laboradors que participen a l’emissora fent podcasts”. I assegura que “els pròxims mesos continuarà l’aposta per la presència al carrer en el dia a dia del municipi”. L’emissora encara una primavera marcada per les eleccions municipals 2023 i per un nou Carroussel Costa Brava, que es tornarà a transmetre en directe amb novetats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).