Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els infants i joves de Palafrugell pinten un mural per celebrar el Dia Mundial de la Infància

Escrit per el 20 de Novembre de 2023

  • Els infants i adolescents han escrit paraules al mural de Serena Sax. Els membres del Consell dels Infants i del Consell dels Adolescents van decidir els mots.

Palafrugell celebra el Dia Mundial de la Infància del 20 de novembre. L’alumnat dels centres educatius han pintat un mural de grans dimensions a la plaça de Can Bech, davant l’Ajuntament. Conté paraules relacionades amb els infants i que han escollit els membres del Consell dels Infants i del Consell dels Adolescents.

Els mots decidits pel Consell d’Infants són privacitat, intimitat, permís, respecte, creure en un mateix, tolerància, benestar, amor, protecció, amabilitat, diferència, autoestima, antiracisme, estudiar i assignatura. I els del Consell d’Adolescents, diversió, joc, respecte, llibertat, alegria, veu, escoltar, confiança, seguretat, defensa, valoració, expressar, cerca i explicar.

El mural és de la il·lustradora Serena Sax de 7 metres de llargada i 1,70 metres d’alçada. Els nens han practicat primer com resseguir algunes de les paraules i després, ho han fet al mural. En parla la regidora d’Educació, Maria Lluïsa Teixidor.

Afegeix que el 20 de novembre és important perquè hi ha molts infants al planeta que no poden gaudir dels seus drets.

Els consellers han llegit un manifest i han destacat els drets que reivindiquen, entre ells, el de ser feliç.

El Dia Mundial de la Infància se celebra cada 20 de novembre. La Convenció sobre els Drets del Nen és el primer instrument internacional que reconeix els infants com a agents socials i titulars actius dels seus propis drets, entre ells, els econòmics, socials, culturals, cívics i polítics. El text conté 54 articles i l’aplicació és obligatòria entre tots els governs. A part, reconeix les obligacions i responsabilitats dels pares, el professorat, els professionals de la salut, els investigadors i els infants. Va aprovar-se el 1989 i va entrar en vigor dos anys més tard.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint