Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els establiments que ofereixen serveis d’estètica corporal abaixen persianes quinze dies més

Escrit per el 3 de Novembre de 2020

  • Parlem amb Anna Iruela, Mònica Gamell i Christie Demeuldre per conèixer la situació que estan vivint en relació amb els seus negocis d’estètica i tatuatge.
  • Qualifiquen d’injustes les mesures adoptades pel govern davant les estadístiques, on se’ls atribueix un percentatge nul de contagis.

Aquest cop, des de Ràdio Palafrugell contactem amb propietaries de centres d’estètica i també de centres de tatuatge, amb la intenció de donar veu a les seves reivindicacions. A causa de les mesures del govern, es van veure obligades a abaixar les seves persianes des del 16 al 31 d’octubre. Període el qual el govern, va prorrogar quinze dies més.

En primer lloc, Anna Iruela de l’estètica Anna de Palafrugell, reclama que han respectat totes les mesures de seguretat i la incidència ha estat molt poca. Per això no entén el perquè del tancament del seu sector. 

Convé ressaltar com Mònica Gamell, del Centre d’Estètica Girona, té la mateixa visió sobre les mesures de seguretat aplicades als centres d’estètica d’arreu de Catalunya, afectats pel tancament.

Així mateix, exposa que és contradictori aquest segon tancament en comparació amb el primer. En el primer, van resultar els sectors en poder obrir abans les portes dels seus centres. I en aquest, els primers a tancar, tot i el baix índex de contagis.

D’altra banda, s’han vist afectats altres sectors que també treballen amb contacte físic. El gremi de tatuadors i tatuadores també s’ha vist afectat, i així ens ho ha explicat Christie Demeuldre del Centre Studio 13 Tattoo de Calonge. Christie qualifica la situació de crítica, amb ajudes nul·les o inexistents.

“Tancats tot i tenir un índex de 0.03% de contagis des de maig”

En segon lloc, Anna Iruela recalca que el gremi d’esteticistes juntament amb altres professions del sector com el quiromassatge, el tatuatge, la fisioteràpia… etc, només han tingut un índex de 0.03% de contagis des de maig.

Tanmateix, Christie Demeuldre també recorda que els centres d’estudi de tatuatge apareixen amb un 0% de casos de contagi dins les estadístiques. Convé ressaltar que estan titulats com a higiènics sanitaris per dur a terme la seva professió. “Som professionals qualificats, el govern en cap moment ha tingut en compte aquestes evidències”.

Seguidament, Christie Demeuldre compara els sectors tancats amb el sector de perruqueria, per reflectir que el contacte directe també existeix i no han estat tancats. Qualifica el tancament d’injust. “Nosaltres no podem fer un servei per portar a casa. Estem completament a zero, ingressos zero”.

Movilitzacions en contra del tancament

Arreu del nostre territori s’hi han organitzat diferents moviments. Alguns per al gremi d’esteticistes i d’altres en conjunt amb altres sectors que han hagut de tancar. Anna Iruela, ens fa saber que també s’han unit al suport de la causa companys i companyes del sector d’arreu de la península.

De la mateixa manera, Demeuldre del gremi de tatuadors i tatuadores, es va unir a la causa amb el gremi d’estètica, tractament del cos i teràpies naturals. La seva lluita és col·lectiva, amb l’objectiu de donar veu al descontentament de tots els sectors afectats.

” Volem treballar, volem obrir de nou els nostres negocis i cuidar dels nostres clients”

A continuació, tant Anna Iruela, com Mònica Gamell i Christie Demeuldre, reclamen que són espais segurs i que volen seguir treballant. Tots els centres protagonistes segueixen les mesures sanitàries, inclús abans de la pandèmia. Ressalten que van respectar les noves instaurades per sanitat, a més de les ja establertes per a un centre que treballa el cos amb personal qualificat i formació professional. Volen treballar, volen obrir de nou els seus negocis i cuidar dels seus clients.

Mònica Gamell, del Centre d’Estètica Girona.
Anna Iruela, del Centre d’Estètica i Salut Anna de Palafrugell.
Christie Demeuldre, de l’Studio Sector 13 Tattoo

D’altra banda, Anna Iruela ens recorda que l’estètica treballa la salut per dins i per fora. No només l’aparença física, sinó també el benestar i la salut de la persona. Un servei que consideren essencial i més en aquests temps que s’alteren molts factors negatius dins del nostre cos.

Des dels estudis de Ràdio Palafrugell agraïm la col·laboració de les professionals i propietàries dels dos centres d’estètica: Anna Iruela del Centre d’Estètica i bellesa Anna de Palafrugell, i Mònica Gamell, de l’Estètica Girona. Així com de l’artista i professional Christie Demeuldre, propietària de l’Estudi de Tatuatge Studio Sector 13 Tattoo de Calonge.

Finalment, us convidem a visitar les xarxes socials per veure el seu treball, i seguir de primera mà les diferents protestes i reivindicacions del sector.

Christie Demeuldre, Studio Sector 13 Tattoo de Calonge:
@christie1979dg (Instagram)

Anna Iruela, Centre d’Estètica i bellesa Anna de Palafrugell:
@anna_centre_destetica
(Instagram)


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).