Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els efectes psicològics de la pandèmia

Escrit per el 2 de Febrer de 2022

  • El confinament ha permès poder-se destinar més temps a un mateix i conèixer l’estat de salut mental.

La pandèmia ha provocat un augment de la demanda en els tractaments psicològics a causa dels canvis d’hàbit. La psicòloga Elisabet Sánchez ens remarca que en el primer confinament es va haver de renunciar el ritme frenètic del dia a dia, per aturar-se de cop i volta i estar amb nosaltres mateixos. Aquest fet, va permetre que cadascú conegués millor el seu estat de salut mental i identificar alguns aspectes a solucionar.

No només va permetre la detecció dels problemes personals que havien quedat ocults, sinó que també, es van generar dificultats de convivència amb el cercle més íntim.

Necessitat de viure l’ara i l’aquí

La pandèmia, segons Elisabet Sánchez, ha permès ser més conscients sobre els conceptes de l’aquí i l’ara, és a dir, viure el moment sense projectar molt cap endavant, però tampoc quedant-se estancat en els records.

No estic bé

Per altra banda, la psicòloga apunta que cal demanar ajuda quan un creu que no se sent bé. De vegades, passa que un té la sensació que la manera en com ha afrontat els problemes fins al moment deixa de funcionar.

En aquest sentit, explica que cal gestionar un refugi que permeti fer que un s’hi senti bé, però que també inclogui les persones més estimades. Afegeix que, com més bé se sent un amb si mateix, més pot ajudar el seu entorn i esdevenir un pilar important.

Per tant, la teràpia permet invertir temps a poder-se conèixer millor i els professionals treballen per adaptar el tractament a cada pacient.

Malgrat això, la pandèmia també ha tingut alguns aspectes positius, ja que ha marcat un punt d’inflexió per gestionar la realitat i provar i descobrir noves oportunitats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).