Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Elisa Garcia Coll presenta l’exposició “Paratges de confluències” al Terracotta Museu

Escrit per el 14 de Juliol de 2023

Avui divendres 14 de juliol, a les 2/4 de 8 del vespre, s’inaugura l’exposició “Paratges de confluències” a l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu, a La Bisbal d’Empordà. Sota aquest títol, la ceramista del Prat de Llobregat, Elisa Garcia Coll, presenta dues instal·lacions artístiques relacionades entre elles a través de l’escriptura i l’experiència vital: “Calendari lunar versus la díscola menopausa” i “Amistat com a suport vital”.

La instal·lació “Calendari lunar versus díscola menopausa” mostra un calendari lunar contemporani compost per un conjunt de teules escrites que conviden a l’espectador a ser manipulades i girades per ser llegides més còmodament. En total són set peces ceràmiques amb aspecte de pedra calcària esberlada, degradada per la humitat, pels fongs i, en definitiva, pel pas dels temps. Aquest aspecte prehistòric contrasta amb els textos que veiem en cada una de les peces. Cada text és una amalgama de lletres d’impremta superposades entre elles amb l’aparença de retalls de llibres o de premsa escrita. En paraules de l’artista: “Els textos contemporanis són eslògans destructors i de celebració. Assenyalen com s’intenta desdibuixar socialment amb perjudicis de gènere a les dones menopàusiques, aprofitant els canvis hormonals, i la rebel·lió d’aquestes”.

A “Amistat com a suport vital” es crea un joc amb l’espectador, el qual s’ha de moure per l’espai per buscar els textos. La lectura d’aquests textos depèn del punt de vista des d’on es contemplen. En la instal·lació s’imposen les lletres de la paraula “Amic”, i cada una d’elles aborda un aspecte relacionat amb l’amistat: “En les diferents fases vitals, l’amistat es desconstrueix, es deteriora, es perd o se’n gaudeix depenent de la cura i dedicació emprada, tot i així, ens fonamenta”, ens diu l’artista.

Escola de Ceràmica al Prat de Llobregat

Elisa Garcia es dedica al món de la ceràmica des de fa uns 30 anys. És artista, investigadora i docent de ceràmica i art contemporani, i aquesta és la primera vegada que exposa a l’Empordà.

Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al diumenge 15 d’octubre de 2023, forma part del cicle d’exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria a la Peixera, un espai expositiu del Terracotta Museu destinat a la reflexió, investigació i difusió de la ceràmica artística contemporània.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint