Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El veí de Palafrugell acusat d’enaltir el terrorisme accepta un any i mig de presó

Escrit per a 30 de Juny de 2022

El veí de Palafrugell detingut el 2020 ha acceptat en el judici un any i sis mesos de presó, de manera que admet que va enaltir a Facebook el Daesh. En concret, assegura que va aplaudir els atemptats gihadistes del 2017 a les Rambles de Barcelona i a Cambrils.

Això arriba després d’un acord de conformitat amb l’advocada defensora de l’acusat, amb el qual el fiscal ha rebaixat la seva petició de pena de tres a un any i mig de presó.

Per aquest motiu, com que no té antecedents, aquesta pena no li suposarà entrar a la presó, amb la condició que no delinqueixi en els propers dos anys.

També ha acceptat pagar una multa de 2.400 euros, no poder treballar a centres educatius durant sis anys i que li tanquin els seus perfils de Facebook.

Segons les investigacions, el detingut era “seguidor de pàgines gihadistes” i això es mostrava en algunes de les seves publicacions. I la Fiscalia té clar que alguns dels seus missatges feien referència als atemptats de Barcelona i Cambrils de l’agost del 2017.

Per exemple, hores després dels atacs, hauria fet la següent publicació a Facebook: «Que la pau i la misericòrdia estiguin amb vosaltres, germans de la Unicitat». També hauria publicat una imatge on es podia llegir: «Aquell que busqui la trobada amb Déu, Déu voldrà trobar-se amb ell». Durant els mesos posteriors, hauria fet altres comentaris similars.

El Ministeri Públic parla d’una «creixent identificació amb els grups que, a cada moment, manifestaven més violència i radicalitat en les seves accions dins del moviment gihadista global». I afegeix: «El material al qual ha accedit, ha difós amb comentaris i emmagatzemat ha estat elaborat per productores de Daesh amb la finalitat propagandística d’estendre el seu discurs radical i captar adeptes en la causa».


Opinions dels lectors
  1. Cloti   On   30 de Juny de 2022 at 12:46

    Es horrible no? o sigui que per aquesta regla de tres, si mates una persona i et posan 10 anys de càstig, si ho reconeixes t’ho baixen a 5?????????

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *