Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El PSC es posiciona en relació a la sentència sobre la vivenda del Golfet

Escrit per a 18 de Desembre de 2020

  • El passat dilluns Ràdio Palafrugell obria la setmana amb la notícia de la sentència del jutjat contenciós administratiu 1 de Girona referida a l’anomenat xalet del Golfet.
Jului Fernàndez, portaveu del PSC, en la seva anterior visita als nostres estudis

La informació ens arribava de la mà de l’equip de govern i dels promotors de la demanda, Salvem el Golfet. Avui busquem l’opinió de qui en aquells moments era l’alcalde de Palafrugell, el socialista Juli Fernàndez. El PSC destaca que és una sentència que pot ser objecte de recurs per les parts i que fa una estimació parcial de les peticions que feia la part demandant.

Segons Juli Fernàndez la sentència, en el seu primer punt, fa una anul·lació de l’acord de junta de govern de l’1 d’abril de 2014 de concessió de la llicència,  una anul·lació relativa, ja que obliga a retrotreure las actuacions al moment previ d’atorgament de la llicència per la redacció i aprovació de l’expedient d’impacte paisatgístic. El PSC insisteix que una vegada redactat i aprovat l’informe de referència tota la tramitació administrativa podrà seguir i serà validada i que en cap cas la sentència implica l’obligació d’enderroc de l’edifici.

Fernàndez indica que la sentència no implica l’enderroc de l’edifici i dona les eines per resoldre l’informe que mancava en la seva tramitació. Una vegada presentat l’informe per part de la propietat i validat per l’administració corresponent, tota la tramitació serà valida.

Juli Fernàndez defensa l’actuació de l’equip de govern que el 2014 va atorgar aquesta llicència, ja que en cap moment aquesta sentència qüestiona l’actuació de l’ajuntament

En el seu comunicat, el PSC diu que la sentència, en un segon punt, anul·la l’acord de junta de govern del 17 de març, que fa referència al projecte de jardineria i construcció de murs, ordenant l’enderroc d’uns trams que superin les alçades autoritzades, i que això pot afectar al projecte del futur camí de ronda.

La sentència també anul·la l’acord del 15 de novembre de 2016 sobre el projecte de legalització i restauració d’elements no contemplats en la llicència d’obres de l’1 d’abril de 2014. Aquesta situació, defensa Fernàndez, quedarà resolta una vegada ho estigui també la llicència de l’1 d’abril de 2014. Així mateix, el portaveu socialista defensa la no presentació en el seu moment de l’informe d’impacte paisatgístic.

El PSC insta al govern local a sol·licitar i fer públic un informe tècnic i jurídic dels serveis de l’ajuntament en relació a la interpretació de la sentència, els passos a seguir, i que ho facin públic a la pàgina web, juntament a l’actual sentència i la sentència del 23 de juliol de 2020.

Finalment, Juli Fernàndez destaca que la sentència desestima la resta de pretensions de la part demandant. També destaquen que en en el supòsit de prosperar, segurament les conseqüències serien molt més perjudicials pels demandats i per l’interès general municipal.

Una sentència, doncs, resolta en primera instància que pot ser recorreguda per les parts als tribunals superiors corresponents. I que pel que hem sentit aquesta setmana de les diferents parts, així serà segurament. N’estarem al cas.

Un jutjat gironí sanciona un banc per actuar amb mala fe en una clàusula  abusiva en una hipoteca - Diari de Girona

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *