Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El PSC de Palafrugell reclama al govern que congeli els impostos

Escrit per a 28 de Setembre de 2020

Demanen la congelació d’impostos, un increment de les bonificacions fiscals, i una moratòria en relació als canvis en els tancaments d’ocupacions de via pública dels establiments.

El PSC de Palafrugell ha presentat una moció pel seu debat al plenari del mes de setembre, que tindrà lloc aquest dimarts, en relació a les ordenances fiscals, amb l’objectiu d’ajudar a les famílies i a les empreses. El portaveu socialista, Juli Fernández, considera que el govern local ha de liderar polítiques actives de congelació d’impostos i taxes i increment de les bonificacions a famílies i empreses, per donar resposta a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia del Covid-19.

Segons el líder del PSC local, és necessari estar al costat de les famílies i les empreses amb polítiques de redistribució de la riquesa i la justícia social.

Les propostes que fa el PSC per completar les ja fetes en el pla d’actuació municipal aprovada per unanimitat al plenari són:

1.- Instar al govern municipal a la congelació dels impostos i taxes en general per les ordenances fiscals de l’any 2021.

2.- Incrementar fins al 65% la bonificació de l’IBI per a famílies nombroses i monoparentals.

3.- Incrementar fins al 65% la bonificació a l’IBI pels immobles inclosos en el projecte “locals en vida”, als habitatges de lloguer gestionats per la borsa municipal d’habitatge i als habitatges dotacions de la gent gran.

4.- Instar al govern a l’estudi d’una o varies zones d’especial interès a favor d’immobles que desenvolupin activitats econòmiques d’especial interès o socials, culturals, històrics o de foment de l’ocupació que puguin comportar bonificacions a l’IBI fins al 50%, així com aquelles bonificacions possibles a altres impostos i taxes.

5.- Instar al govern a establir una moratòria d’una temporada, ampliable a dues en funció de l’evolució del COVID 19, en relació a l’obligació de les activitats econòmiques de modificacions en relació als sistemes i materials de tancaments de les ocupacions de via pública.

Més informació demà en directe a www.radiopalafrugell.cat i al 107.8 de la FM. La sessió plenària d’aquest mes de setembre la podreu seguir a partir de les 7 de la tarda.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *