Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El PSC de Palafrugell defensa els aparcaments perifèrics senyalitzats i el transport públic

Escrit per a 2 de Març de 2023

 • Juli Fernández defensa que “cal fer una ciutat compacta” que segueixi el model de la ciutat dels 15 minuts.

El PSC de Palafrugell destaca que s’ha d’adaptar la mobilitat al canvi climàtic i a les ciutats intel·ligents. Es mostra favorable en potenciar el transport públic i els aparcaments perifèrics ben senyalitzats.

El candidat socialista, Juli Fernández, explica que la mobilitat a Palafrugell canvia cada any. Destaca que en quatre anys es va incrementar el parc de vehicles en més de mil fins a arribar als 19.500. Per aquest motiu, considera que cal potenciar el transport públic que connecti els diferents barris i els nuclis de platja. Afirma que la mobilitat “ha de donar facilitats a la ciutadania”.

La proposta del partit socialista sobre transport públic és unir els nuclis amb una freqüència de pas màxim de 45 minuts, entre les 8 i les 22 hores. Fernández afirma que no només s’ha de pensar en els visitants, sinó també en els treballadors que necessiten anar a la feina. Afegeix que les parades han de situar-se en punts d’interès, com zones de salut, esports o comercials. A partir d’aquí, afirma que caldrà fer un estudi per determinar el nombre de rutes i el funcionament.

Fernández destaca que cal potenciar els aparcaments perifèrics ben senyalitzats. Apunta que es podria millorar l’aparcament al costat del supermercat LIDL, el del recinte firal o al carrer de les Manufactures del Suro. A més, també es mostra partidari de crear una nova zona d’aparcaments a prop del Casal o del carrer de Barris i Buixó. Afirma que s’ha de facilitar als ciutadans a l’hora de trobar aparcament per dinamitzar el comerç.

Al mateix temps, avança que cal plantejar com ha de ser Palafrugell del futur. Fernández considera que el centre s’haurà de centrar en els vianants i les bicicletes. Comenta que caldrà determinar més la normativa sobre la circulació dels patinets elèctrics per garantir la seguretat dels vianants.

A més, destaca que la finalització del contracte de la zona blava l’any 2026 permetrà potenciar la rotació de vehicles i fer-la més flexible per als ciutadans de Palafrugell.

El candidat socialista defensa que “s’ha de fer una ciutat compacta” i seguir el model de la ciutat dels quinze minuts, és a dir, reduir els desplaçaments de la població per rebre tots els serveis i sense la necessitat d’agafar el vehicle.


Opinions dels lectors
 1. Blai Morlans Roig   On   2 de Març de 2023 at 19:16

  Cert, actualment el Ajuntament s’oposa al transport public, tenim ara mateix el transport ” porta a porta ” de la gent gran, EL COTXE,que ens fa un gran servei, s’ha solicitat una ampliacio d’horais, no ha estat posible.

 2. Ángel Vila De La Peña   On   4 de Març de 2023 at 0:43

  Bien, así que haremos después. Proponer el cierre de todos los talleres de vehículos? Y también de las tiendas de ventas de éstos?
  Hay que dar facilidad de circulación. Pero bien regulada, y respetando a los peatones.
  Y por supuesto, facilitando al máximo el aparcamiento en los espacios abandonados. Y sin que se conviertan en cementerios de vehículos.
  Y acondicionar la calle Pere el Gran para peatones. Lo mateix q el carrer de Pals.
  Y adecuarel Pou d’Bonet.
  Queda molt per fer encara a tot Palafrugell.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *