Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El projecte “Baix Empordà Dona i Terra” finalitza reivindicant el paper de la dona en l’activitat agroalimentària

Escrit per el 3 de Desembre de 2022

  • Hi han participat 35 dones en els eixos de l’emprenedoria, la consolidació de negocis i el foment de l’ocupació
  • Forma part dels Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local, subvencionats per la Diputació de Girona.
  • Es posen en marxa 5 projectes d’emprenedores

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha desenvolupat el projecte Baix Empordà, Dona i Terra, que té com a objectiu potenciar l’activitat agroalimentària de la comarca, a través d’afavorir la feina de les dones del Baix Empordà vinculades a aquest sector. Xavier Dilmé, conseller de promoció economica i turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

La jornada de cloenda, celebrada dilluns al Museu Arqueològic d’Ullastret, posava el punt final a aquesta iniciativa amb una taula rodona per tal de reflexionar sobre la recerca de noves oportunitats a través de la innovació, afavorint la transferència de coneixement. La jornada acabava amb una activitat de networking i una activitat de cloenda per a les dones participants.

Aquesta iniciativa està vinculada a la Xarxa ARRELEM, Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà, formada per una quarantena d’entitats, productors i administracions del Baix Empordà, que ha patit un procés de renovació amb la voluntat d’abastar tot el sector agroalimentari de la comarca, i de comptar amb la implicació del sector primari (agricultura, ramaderia i pesca), però també de la vessant més industrial de la transformació alimentària.

El projecte ha dut a terme diverses accions per tal d’assolir els seus objectius: formació i coaching per a dones empresàries i emprenedores, jornades informatives de les oportunitats del sector, vídeos divulgatius dels projectes empresarials i del paper de les dones en el sector i difusió a xarxes de les activitats.

Alhora, el programa ha facilitat la creació de 5 projectes iniciats per emprenedores facilitant el seu desenvolupament gràcies a les activitats de mentoring i del suport tècnic del programa.

A més, s’han incorporat dones interessades a accedir a aquest sector laboral realitzant dues formacions concretes: comunicació a la feina, per tal de desenvolupar competències transversals adequades, i un curs d’Atenció al client i productes de proximitat, realitzat a dos punts diferents de la comarca.

Cal destacar el manifest grau de satisfacció de les dones participants, ja que les formacions que ha proporcionat el programa han empoderat i cohesionat les participants, i els materials audiovisuals faciliten el reconeixement, la visibilitat pel suport a la consolidació empresarial d’aquelles dones que despleguen la seva trajectòria en aquest sector o d’aquelles que estan interessades a fer-ho.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).