Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El programa ‘Església Viva’ celebra 70 anys en antena

Escrit per el 1 de Desembre de 2021

  • L’espai religiós s’emet cada diumenge a les 9 del matí a Ràdio Palafrugell.
  • El programa té com a objectiu difondre l’actualitat del Bisbat de Girona.
  • Des de fa més de 30 anys, està presentat setmanalment per Àngel Rodríguez.

El programa del Bisbat de Girona ‘Església Viva’ celebra 70 anys ininterromputs en antena. La primera emissió va tenir lloc l’1 de desembre de 1951 a Radio España de Gerona, la que més tard seria Ràdio Girona, llavors amb el nom de Resurrexit. Durant la seva història ha anat canviant de nom en diverses ocasions passant de Mañana Domingo (1967-1976), a Diumenge és Festa (1987-1989) i finalment, a Església Viva (des de 1989). L’actual presentador, el locutor Àngel Rodríguez Vilagran, ens explica la història de l’espai que presenta de forma setmanal des del 5 de maig de 1991, és a dir, des de fa més de 30 anys.

El programa va néixer als estudis de Ràdio Girona i inicialment es feien còpies per altres emissores que també l’emetien com La Voz de la Costa Brava a Palamós (des del 1957), Ràdio Olot (1960) o Ràdio Popular de Figueres (1962). A finals dels anys 80, va augmentar el nombre d’emissores que el programaven a les seves graelles i va ser quan el Bisbat de Girona va crear uns estudis propis a l’Oficina de Comunicació de la institució, a la plaça del Vi.

“La ràdio gironina està de festa”

Àngel Rodríguez afirma que aquest és el programa de ràdio més antic de les comarques gironines i, possiblement, de Catalunya. Actualment, s’emet en una vintena d’emissores municipals de la diòcesi de Girona, quatre de fins i tot fora d’ella, i només una de comercial. Remarca que les emissores municipals que l’emeten ho fan independentment del color del govern.

El presentador considera que l’èxit de l’espai recau en el fet que va dirigit a tothom, tant a les persones que són molt fidels a la religió com les que no ho són, però que no els fa gratera conèixer aspectes relacionats amb el cristianisme si es presenten d’una forma agradable. En aquest sentit, remarca que no es vol adoctrinar, sinó informar, per “aprofundir la fe cristiana”.

Àngel Rodríguez, l’actual conductor des de fa més de 30 anys

Un programa amb diverses seccions

Rodríguez explica que els continguts no han variat massa al llarg dels anys. Cada setmana hi ha un comentari del bisbe Francesc Pardo, un comentari d’actualitat, entrevistes, notícies i el significat de l’evangeli del diumenge. Mensualment, s’ofereix una crítica cinematogràfica amb Narcís Mir i un repàs de l’actualitat musical cristiana d’arreu del món amb Xavier Roca. A l’estiu també hi ha la secció “Preguntes amb Resposta”.

Com a curiositat, l’actual conductor explica que en un inici va tenir molt d’èxit la difusió de les notícies de l’Església per mitjà d’un quadre escènic representat pel grup de teatre de l’Escola La Salle de Girona.

Agraïment a les emissores que emeten aquest espai

Àngel Rodríguez es mostra molt agraït amb les emissores de ràdio que emeten setmanalment aquest programa, entre elles Ràdio Palafrugell cada diumenge a les 9 del matí, i que això suposa que també sigui un dia de celebració per aquestes.

A part, els programes també es poden recuperar a la web del Bisbat de Girona.

Un programa reconegut

Finalment, recordar que l’any 1993 aquest espai radiofònic va rebre la distinció de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola amb el Premio Bravo de Radio com “un clar intent d’actualitzar i presentar de manera atractiva la vida de l’Església”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).