Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El professor Àlex Trabal es jubila

Escrit per el 20 de Juliol de 2023

  • Fins ara, ha sigut el professor amb més antiguitat a l’institut Frederic Martí i Carreras perquè hi portava 36 cursos.

El professor de l’institut Frederic Martí i Carreras Àlex Trabal s’ha jubilat després de 42 anys a les aules. Fins ara, ha sigut el professor amb més antiguitat a l’institut palafrugellenc perquè hi portava 36 cursos. Últimament, ha impartit l’assignatura de plàstica i dibuix tècnic, però també havia fet de professor de música en alguna ocasió.

Trabal va néixer a Barcelona i va estudiar Belles Arts. Abans d’acabar els estudis, havia treballat en un taller de serigrafia, en una escola d’Arts i Oficis de Sant Boi de Llobregat i impartint extraescolars en una escola de Barcelona. Després, es va apuntar a les llistes de docents a tot Catalunya.

Va començar com a professor en poblacions lleidatanes com Mollerussa, Tàrrega o Agramunt. Després, va fer oposicions i volia anar al Maresme, però li van donar la plaça a Palafrugell amb 25 anys.

Destaca que sempre ha trobat un bon ambient a Palafrugell i que va fer amistat amb els professors que van anar arribant. Explica que en un inici, l’institut era més petit i ha anat creixent.

Considera que ara l’educació és complicada. Destaca que les xarxes socials influeixen molt en les noves generacions.

En l’aspecte més personal, ha format la seva família a Palafrugell. Va conèixer la seva dona, va tenir dues filles i té un net. Ara, no es planteja tornar a viure a Barcelona.

També, s’ha implicat en altres aspectes culturals del municipi. Es considera “un artista que ha impartit classes”. En alguna ocasió, ha dissenyat el cartell de les Festes de Primavera i de la Garoinada i ha exposat a l’espai Arteca de la Biblioteca.

Un cop jubilat, vol estar amb la família i continuar els projectes artístics.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).