Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El pressupost de Palafrugell del 2024 inclou començar la tercera fase del desdoblament de l’avinguda d’Espanya

Escrit per el 21 de Novembre de 2023

  • La proposta del pressupost tindrà un import de gairebé 50 milions d’euros i es portarà a aprovació en un ple extraordinari.

El pressupost de Palafrugell de l’any 2024 inclou diverses inversions, entre elles, l’inici de la tercera fase del desdoblament de l’avinguda d’Espanya. També, la millora de l’espai firal, l’adequació del camí de ronda entre Tamariu i Cala Pedrosa o la conversió en zona de vianants del front marítim de Llafranc.

La proposta del pressupost tindrà un import de gairebé 50 milions d’euros i es portarà a aprovació, en un ple extraordinari, aquest dimecres a les set del vespre. L’import suposa un increment d’un 9,1% respecte al de l’any anterior.

Sobre les inversions, s’ha previst un total de 4.317.000 euros. Entre els anys 2024 i 2025, preveu el desdoblament de la tercera fase de l’avinguda d’Espanya, en un projecte plurianual. Pel pròxim curs, suposarà un cost de 540.000 euros. A més, també s’invertiran 250.000 euros per a millorar l’espai firal i continuar la inversió del nou parc que s’està construint.

També, rebran diners dels fons Next Generation amb un valor d’1.280.000 euros per a fer diverses inversions, entre elles, l’adequació del camí de ronda de Tamariu a Cala Pedrosa, el projecte de conversió en zona de vianants del front marítim de Llafranc i les inversions en franges antiincendis als terrenys rústics.

A més, invertiran uns 200.000 euros per a les franges perimetrals i 209.000 euros en matèria de millores urbanes. També, 100.000 euros per a instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics i 120.000 euros per millores energètiques en l’enllumenat públic com a aposta per a la sostenibilitat.

Per altra banda, les àrees vinculades amb els serveis a les persones i l’activitat econòmica augmenten els seus recursos. Inclou Educació, Benestar Social, Seguretat Ciutadana i l’Institut de Promoció Econòmica.

També, s’incrementen els recursos a l’àrea de Qualitat Urbana per a millorar la neteja viària, la recollida de residus i ampliar la contractació de serveis vinculats en la neteja.

L’alcalde, Juli Fernández, assegura que els pressupostos han de permetre “millorar la modernització dels serveis de l’Ajuntament i l’administració amb una aposta per l’habitatge i el servei a les persones”. Afegeix que “ha de permetre aconseguir un nou contracte de recollida de residus i millorar el servei de forma qualitativa”. Destaca que en el context econòmic actual “han apostat per la contenció, però vetllant l’activitat econòmica, la cultura, el patrimoni i el turisme com elements estratègics de futur de Palafrugell”.

Ràdio Palafrugell emetrà, en directe, el ple el dimecres, 22 de novembre a les set del vespre. També, podrà seguir-se en format vídeo al web palafrugell.cat.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint