Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El ple de Palafrugell reclama més recursos per fer front a “la multireincidència”

Escrit per el 5 de Febrer de 2024

  • La moció de Junts per Palafrugell es va aprovar amb els vots del PSC, Som Gent del Poble i VOX
  • La moció demana una reforma del Codi Penal per “fer front al fenòmen de la multireincidència i la inseguretat”. ERC va demanar una moció “aterrada a Palafrugell”, i els comuns van criticar que “es fa discurs de la por”

El ple de Palafrugell ha aprovat una moció de Junts per Palafrugell que demana fer front a “la multireincidència delictiva”. El ple va demanar reformar la llei per fer front a aquest fenòmen. S’hi van afegir els grups PSC, Som Gent del Poble i VOX, mentre que Esquerra Republicana i Palafrugell en Comú hi van votar en contra.

Es tracta d’una moció similar a les que Junts ha presentat les últimes setmanes a altres ajuntaments, com Figueres, Manresa, Roses o Vilafant.

La moció de Junts per Palafrugell es fonamenta en l’increment de la percepció d’inseguretat a tot el país, segons l’últim bròmetre del CEO. També recull xifres d’augment de delictes a Barcelona i Calella de la costa. A més, critica que “el sistema judicial és incapaç de donar resposta àgil a aquests casos”.

El portaveu del partit, David Martín, defensa que cal reforçar el sistema judicial.

Per això, demanen reformar el Codi Penal i la llei d’enjudiciament criminal i que la Generalitat al ministeri un reforç de jutges i jutjats.

El govern hi va votar a favor, tot i que l’alcalde, Juli Fernández, va admetre que la problemàtica té “una solució complicada”. I aposta també per la reinserció dels delinqüents.

VOX també va votar a favor sense justificar el posicionament.

En canvi, ERC i els comuns van ser durs amb la moció. Els republicans van criticar que no inclou dades concretes de Palafrugell, van defensar que la reincidència delictiva ha baixat, segons les últimes dades, i van assegurar que la Generalitat ja ha demanat un reforç als jutjats. En va parlar el regidor Marc Casanovas.

La regidora de Palafrugell en Comú Podem Selma Laghzaoui va carregar contra la moció titllant-la de racista i classista, i acusant Junts de “fomentar el discurs de la por”.

El juntaire David Martín va admetre que la moció no inclou dades de Palafrugell i va insistir que demanen a la Generalitat que “agafi les regnes de la situació”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).