Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El ple de Palafrugell reclama desencallar la llei LGTBI i Trans al Congrés

Escrit per el 28 d'Abril de 2022

El ple municipal de l’abril ha aprovat per unanimitat demanar al Congrés dels Diputats que desencalli la tramitació de la Llei LGTBI i Trans, anunciada pel govern espanyol, però que encara no ha estat aprovada. La moció va rebre el suport de l’equip de govern, de Ciutadans, i també dels dos partits que governen a Madrid, els comuns i els socialistes.

La moció critica que “després de deu mesos de la seva aprovació inicial al Consell de Ministres, l’anunciat avantprojecte de llei continua aturat”. I afegeix que “entitats i partits que donen suport a la iniciativa han manifestat la seva preocupació per aquest bloqueig a la norma, que fa que, amb tota probabilitat i atenent als terminis parlamentaris, sigui impossible aconseguir aprovar-la en el present període de sessions”.

Així ho llegia la regidora de polítiques d’igualtat, Mònica Tauste.

La moció reclama més recurs per fer front a la violència contra les persones trans.

Per això, el ple, va posar tota la pressió sobre el govern espanyol i el Congrés dels Diputats.

A l’oposició, Juli Fernández (PSC) va donar suport a la moció però va criticar que no se’ls va informar a la comissió corresponent.

El regidor Alfons Rius, de Palafrugell en Comú Podem, va oferir la posició del seu partit a Madrid per desbloquejar la situació.

El regidor de Ciutadans, Joan Farré, també celebrava la moció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).