Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El ple de Palafrugell declara Felip VI persona non-grata

Escrit per a 1 d'Octubre de 2020

La moció sobre la monarquia la van presentar els grups municipals d’ERC, SGdP i JxCAT, i també declarava Palafrugell municipi republicà

Amb els vots a favor de l’equip de govern, la abstenció dels regidors del PSC i de Palafrugell en Comú, i el vot negatiu del representant de Ciutadans, el plenari de l’ajuntament de Palafrugell d’aquest passat dimarts va aprovar la moció presentada pels tres grups independentistes.

La moció, que tractava sobre la monarquia, va encendre un debat que va durar més d’una hora i mitja, i que va tocar també la Constitució, l’Estatut, la taula de diàleg, l’amnistia als presos polítics i el dia 1 d’octubre.

La presentació d ela proposta la va efectuar el regidor de JxCat, Josep Salvatella. Aquest n’és un fragment.

L’únic vot en contra va ser el del regidor de Ciutadans, Joan Farré, el qual va defensar el paper de la constitució i de la monarquia en l’evolució de la democràcia espanyola.

Alfons Rius, en nom de Palafrugell en Comú/Podem, va defensar la supressió de la monarquia, però no de la constitució de la República Catalana, ni de que el marc del ple d’un ajuntament sigui el lloc per a discutir aquestes propostes supra-municipals.

El PSC, de la mà del seu portaveu Juli Fernàndez, va recordar que en aquest tipus de mocions el seu grup sempre té llibertat de vot i que el seu és un grup dedicat a Palafrugell on no es demana qui és republicà o monàrquic. I va demanar que tothom reconegués les seves culpes.

Josep Salvatella, en nom dels proposants, va puntualitzar alguna de les declaracions dels portaveus dels grups de l’oposició

Els 11 regidors de l’equip de govern van doncs aprovar declarar persona non-grata el rei Felip VI, declarar Palafrugell municipi republicà, i proposar als ens locals de casa nostra treure elements relacionats amb la monarquia, com plaques commemoratives, carrers, monuments o medalles d’honor.

Felip VI d’Espanya ( Felip V d’Aragó), persona non-grata a Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *