Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Ple condemna la incitació a la violència a les xarxes socials

Escrit per el 28 de Juliol de 2022

  • El comunicat institucional de rebuig fa referència al missatge d’un usuari de Facebook on s’enaltia la violència envers una actuació municipal
  • Es va exigir la retirada del missatge i una rectificació pública.

La sessió plenària de l’Ajuntament de Palafrugell de dimarts 26 de juliol de 2022, va incloure la lectura d’un comunicat de rebuig a un missatge d’un usuari a les xarxes socials. El text, consensuat entre tots els representants dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, condemnava la utilització d’una publicació a Facebook per enaltir o incitar a la violència en referència a una actuació urbanística municipal. El comunicat el va llegir el regidor i primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer.

El seu contingut era el següent:

Els representants polítics dels grups municipals de l’Ajuntament de Palafrugell, arran d’un comentari escrit a les xarxes, volem condemnar els missatges que enalteixen o inciten a la violència.

En una publicació a Facebook on es criticava una actuació urbanística portada a terme per l’Ajuntament, s’hi va afegir un comentari signat per “Miquel Lay” que diu textualment: “Segons a quin país, això seria bala segura!

Cal recordar que en els darrers anys s’han dictat sentències judicials amb multes molt elevades per insultar el cos de Mossos d’Esquadra a les xarxes o per desitjar la mort d’un Guardia Civil, per posar dos exemples. Per aquest motiu, considerem com una falta de respecte intolerable i d’actitud insultant el comentari de l’usuari “Miquel Lay”.

Entenem que tota obra de govern és susceptible de ser criticada, en exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió; però els límits de la convivència fan intolerable un escrit on es desitgi la mort d’algú i s’invoqui a les armes per solucionar el problema.

Per tot això, exigim a l’autor autor la retirada del comentari i una rectificació pública, a fi de retornar la crítica al camp de la convivència d’on mai no hauria d’haver sortit.

També reclamem a les persones que permeten publicacions de tercers als seus murs o perfils socials, que actuïn en conseqüència i retirin, si no ho fa el propi autor, els comentaris susceptibles de general odi o violència.

Text del manifest llegit al Ple de l’Ajuntament pel regidor Josep Piferrer

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).