Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Ple condemna la incitació a la violència a les xarxes socials

Escrit per a 28 de Juliol de 2022

  • El comunicat institucional de rebuig fa referència al missatge d’un usuari de Facebook on s’enaltia la violència envers una actuació municipal
  • Es va exigir la retirada del missatge i una rectificació pública.

La sessió plenària de l’Ajuntament de Palafrugell de dimarts 26 de juliol de 2022, va incloure la lectura d’un comunicat de rebuig a un missatge d’un usuari a les xarxes socials. El text, consensuat entre tots els representants dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament, condemnava la utilització d’una publicació a Facebook per enaltir o incitar a la violència en referència a una actuació urbanística municipal. El comunicat el va llegir el regidor i primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer.

El seu contingut era el següent:

Els representants polítics dels grups municipals de l’Ajuntament de Palafrugell, arran d’un comentari escrit a les xarxes, volem condemnar els missatges que enalteixen o inciten a la violència.

En una publicació a Facebook on es criticava una actuació urbanística portada a terme per l’Ajuntament, s’hi va afegir un comentari signat per “Miquel Lay” que diu textualment: “Segons a quin país, això seria bala segura!

Cal recordar que en els darrers anys s’han dictat sentències judicials amb multes molt elevades per insultar el cos de Mossos d’Esquadra a les xarxes o per desitjar la mort d’un Guardia Civil, per posar dos exemples. Per aquest motiu, considerem com una falta de respecte intolerable i d’actitud insultant el comentari de l’usuari “Miquel Lay”.

Entenem que tota obra de govern és susceptible de ser criticada, en exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió; però els límits de la convivència fan intolerable un escrit on es desitgi la mort d’algú i s’invoqui a les armes per solucionar el problema.

Per tot això, exigim a l’autor autor la retirada del comentari i una rectificació pública, a fi de retornar la crítica al camp de la convivència d’on mai no hauria d’haver sortit.

També reclamem a les persones que permeten publicacions de tercers als seus murs o perfils socials, que actuïn en conseqüència i retirin, si no ho fa el propi autor, els comentaris susceptibles de general odi o violència.

Text del manifest llegit al Ple de l’Ajuntament pel regidor Josep Piferrer

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *