Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Museu del Suro renovarà l’exposició permanent al mes d’octubre

Escrit per a 22 de Setembre de 2021

  • Fa mesos que s’està treballant amb la nova museografia en un taller i al mes vinent se’n farà la instal·lació.
  • També s’està treballant per declarar la cultura del suro com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco.

Aquest mes d’octubre el Museu del Suro renovarà la museografia de l’exposició permanent. L’anunci fa mesos que va tenir lloc, però ha requerit una preparació prèvia al taller i pròximament, serà el moment per a fer la instal·lació.

Tot a punt per executar la primera fase de renovació de la museografia del Museu del Suro de Catalunya Palafrugell. Més tard del previst, però aquesta es podrà realitzar abans d’acabar el 2021 tal com avança el director del museu, Pep Espadalé.

Aquest treball en paral·lel, ha permès mantenir l’exposició permanent oberta al màxim de temps possible, que quedarà interrompuda al mes d’octubre.

Aquest tancament no afectarà l’auditori, les activitats ni les exposicions temporals, com De l’exili a Palafrugell de Floreal Radresa, Elisava x Institut Català del Suro i noves que tindran lloc.

La cultura del suro com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco

D’altra banda, Espadalé avança que el Museu del Suro, juntament amb el Consorci de les Gavarres, té un projecte en marxa per a declarar la cultura del suro com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. Actualment està en fase d’elaboració dels estudis antropològics per a posteriorment, dur a terme els administratius i oficialitzar la proposta. Això permetria que pogués esdevenir una unió amb altres territoris que han treballat el suro des de diferents àmbits.

Pel director del museu aquest serà el pas inicial per a, posteriorment, treballar que el paisatge de la sureda sigui considerat Paisatge Cultural de la Humanitat. Espadalé considera que és un projecte ambiciós i que suposarà una feina complexa que durarà anys.

Es pot escoltar la conversa íntegra amb Pep Espadalé, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *