Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Museu Can Mario reivindica Naxo Farreras

Escrit per el 26 de Febrer de 2021

  • L’exposició obre al públic aquest dissabte 27 de febrer. Àlex Susanna, comissari de l’exposició dóna els detalls d’aquesta nova mostra.
  • A més de l’exposició de Naxo Farreras, trobem “Cicatrius” d’Adalina Coromines, comisariada per Francesc Mestre.
  • Ambdues exposicions formen part de la nova temporada expositiva del Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas.

Aquest dissabte la Fundació Vila Casas obrirà les portes de dues noves exposicions al Museu Can Mario de Palafrugell. En aquest sentit, una de les mostres és al voltant de la figura de Naxo Farreras, un artista amb una de les trajectòries escultòriques catalanes més interessants i desconegudes d’aquest últim mig segle. Així, el Museu Can Mario reivindica a Farreras a través de “Els ritmes interiors”. Des de Ràdio Palafrugell podem avançar els detalls d’aquesta exposició i la d’Adalina Coromines.

En primer lloc, el comissari de “Els ritmes interiors” defineix ambdues obres com a “molt diferents, però amb bastants punts de connexió”.

L’exposició d’escultura contemporània de Naxo Farreras, té l’objectiu de mostrar una obra que reflecteix el diàleg i fusió de l’artista amb el món geològic, l’orgànic i la matèria.

El diàleg entre la materia i la retroinspecció del mateix artista, és l’essència principal de l’exposició.

Sense donar importància al nom i datació de les obres, l’espai del Museu Can Mario ha permès formar “un immens jardí d’escultures” que s’integren en harmonia amb l’espectador.

Un obra fruit de l’art que es fon amb els espais naturals i que alhora té la capacitat de canviar segons l’espai on es mostren.

Des del Museu Can Mario, Farreras detalla que busca en les formes de la matèria, i alhora, en les formes del seu sentiment interior.

“Cicatrius” de Adalina Coromines

Una exposició comissariada per Francesc Mestre, íntegrament relacionada amb la mare terra, la fugacitat del temps, la vulnerabilitat de l’ésser i la importància del cor per sobre de la raó. Així ens la d’escriu l’Adalina.

L’Adalina busca crear en l’espectador formar part d’un mateix tot. Alhora, la intenció és poder observar l’obra des del sentiment i fent introspecció d’un mateix. Sense tenir en compte el ritme de vida actual.

A continuació, l’artista de “Cicatrius” ens fa una valoració sobre la Fundació Vila Casas, declarant que “justament ells són un exemple de mirar el món amb sentiment”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).