El Garbí signa un inici de temporada espectacular

Escrit per el 25 de Setembre de 2023

El cap de setmana ha deixat dues noves victòries dels dos equips sèniors del Garbí, el masculí i el femení, que d’aquesta manera han guanyat els dos partits que han disputat.

Comencem parlant del masculí, perquè el conjunt dirigit per Joe Gou es fa fort al capdavant de la Lliga Catalana. És cert que estem tot just a la segona jornada i que aquest lideratge de la classificació es pot considerar anecdòtic, però dels disset equips que hi ha a la competició, només tres han guanyat els dos partits i el Garbí és qui ho ha fet amb una millor diferència de gols.

En aquesta segona jornada, els palafrugellencs han debutat a casa, al Garbí Arena, i ho han fet amb una victòria per tres gols de diferència davant el Sant Boi (32-29). No ha estat, en cap cas, un partit senzill per als de Joe Gou, que ja sabien que aquest rival no els hi posaria les coses gens fàcils. Durant tota la primera part i un bon tram de la segona, el Sant Boi ha estat qui ha dominat el marcador, si bé és cert que no ha pogut fer una escletxa important, perquè el Garbí s’ha mantingut sòlid i no ha deixat que s’escapessin a més de tres gols. A partir del minut quaranta, els locals han sabut capgirar el resultat i, si bé tampoc no s’han escapat, sí que han pogut mantenir el marcador favorable fins al final del duel. Cal destacar la gran actuació individual de Roger Montemayor, que ha finalitzat el partit amb onze gols. Sense cap dubte, el millor del Garbí i una aportació vital per a la victòria.

Des de Ràdio Palafrugell hem parlat amb Joe Gou, entrenador del Garbí, per saber quines han estat les claus d’aquesta victòria, però, sobretot, d’aquest gran inici de temporada. El tècnic ho ha deixat molt clar: el secret ha estat fer una bona pretemporada, on s’ha pogut comptar amb molts jugadors als entrenaments.

Pel que fa al primer equip femení, les sensacions són les mateixes, amb l’afegit que les de Miquel Garcia estrenen categoria, ja que la temporada passada van aconseguir l’ascens de Primera Catalana a Lliga Catalana. Cal recordar que el curs passat aquest equip comptava els partits per victòries i, enguany, de moment, està passant el mateix. Segona jornada i segon triomf consecutiu, en aquest cas fora de casa. El Garbí ha guanyat per dos gols de diferència contra el Sant Vicenç (24-26).

En aquest cas, a diferència del masculí, el Garbí femení sí que ha portat el ritme del partit durant els seixanta minuts a la pista del Sant Vicenç. De fet, l’inici de les de Miquel Garcia ha estat excels i al minut deu s’havien aconseguit escapar per cinc gols de diferència. Les locals no han abaixat els braços i han plantat cara, han retallat distàncies i fins i tot han aconseguit capgirar el marcador al final de la primera part. No obstant això, el Garbí ha mantingut la bona dinàmica, ha recuperat de seguida l’avantatge i l’ha conservat fins al final del duel. Destaca també una actuació individual, en aquest cas de Júlia Sala, que ha acabat el partit amb nou gols i ha estat la màxima anotadora del Garbí.

Les de Miquel Garcia, tot i les dues victòries, no són líders de la classificació de la Lliga Catalana, ja que altres equips han aconseguit millor diferència de gols a favor i són terceres. Cal recordar que aquesta temporada la lliga ha canviat de format, ja no hi ha dues fases, sinó una fase única i tant el Garbí masculí com el femení s’enfrontaran a tots els equips de la categoria des d’ara i fins al mes d’abril en partits d’anada i tornada.