El Garbí salva un punt ‘in extremis’ a Esplugues

Escrit per el 26 de Setembre de 2022

El Club Handbol Garbí ha empatat el segon partit de la Lliga Catalana. El conjunt dirigit per Joe Gou ha sumat un punt al Centre Esportiu Municipal Les Moreres, la pista del Finestrelles SC, el filial de l’Esplugues. El Garbí ha anat tot el partit per darrere en el marcador, però en els minuts finals ha aconseguit un empat in extremis que li dona un punt molt valuós per continuar perseguint l’objectiu d’acabar la primera fase a la part alta de la classificació.

Des del primer minut de partit, l’Esplugues B ha marcat el ritme i el Garbí ha anat a remolc. Durant tota la primera meitat els del Baix Llobregat han anat gestionant avantatges d’entre un i tres gols. Això sí, poc abans del descans el Garbí s’ha posat les piles i gràcies a un gol de Jan Casellas s’ha pogut posar per davant al marcador per primera vegada. Posteriorment, l’Esplugues ha aconseguit una altra diana per empatar, amb la qual cosa l’àrbitre ha xiulat el descans amb el resultat igualat a dotze gols.

A la segona meitat, però, el Garbí no ha pogut mantenir la inèrcia positiva i l’Esplugues ha recuperat el domini del joc. Això ha obligat Joe Gou a demanar un temps mort, però la reacció dels seus jugadors a aquesta decisió tàctica ha estat pitjor, ja que després de l’aturada han continuat encaixant i quan quedaven vint minuts per al final del partit perdien per una diferència de cinc gols que feia pensar en el pitjor per a l’equip palafrugellenc.

A poc a poc, però, el Garbí ha anat eixugant aquesta distància. De fet, deu minuts després ha igualat el marcador, però l’Esplugues ha tornat a reaccionar amb contundència i ha aconseguit un avantatge de tres gols quan ja quedava molt poc pel final. En els darrers cinc minuts ha arribat el gran moment del Garbí, ja que ha pogut donar-li la volta a aquesta situació adversa i ha empatat el partit a l’últim minut.

El gran artífex d’aquests instants finals de remuntada ha estat Oriol Punseti, el capità, que ha marcat dues dianes decisives. De fet, ha estat el màxim golejador del Garbí i de tot el partit, amb un total de vuit anotacions. També cal destacar el paper d’Àngel Giménez, que ha contribuït a l’empat amb cinc gols. Per part de l’Esplugues B, Carles Tejedor ha estat el jugador més encertat amb un total de sis dianes.

Amb el punt que li atorga aquest empat, el Garbí es manté segon a la classificació. El Calella, qui havia resultat líder després de la primera jornada, baixa al tercer lloc en haver perdut el seu duel contra l’Espanyol. Qui ha obtingut la primera plaça és el Sant Boi, que és l’únic equip que ha estat capaç de guanyar els dos partits que s’han disputat de moment a la primera fase de la Lliga Catalana. Els filials de l’Adrianenc i l’Esplugues, els dos rivals del Garbí fins al moment, ocupen els dos últims llocs de la classificació.

A la següent jornada, l’handbol torna a Palafrugell, ja que el Garbí rebrà la visita de l’Espanyol. Els pericos van perdre el primer partit de Lliga, però haver guanyat el segon a la pista del Calella, un dels conjunts més forts del grup, els situa com a rival complicat. El partit es disputarà el pròxim diumenge 2 d’octubre a les 19:00h al Garbí Arena. Aquesta setmana també començarà la Lliga per al primer equip femení del Garbí, que jugarà també al Pavelló Municipal de Palafrugell just abans que ho faci el conjunt masculí. La Primera Catalana femenina ja ha començat, però al Garbí li ha tocat descansar a la primera jornada.