El Garbí masculí torna a somriure, però el femení perd els primers punts de la temporada

Escrit per el 21 de Novembre de 2022

Aquest cap de setmana ha estat molt important per a l’handbol palafrugellenc. El dissabte es va fer la presentació de tots els equips del Club Handbol Garbí amb el pavelló ple a vessar i va quedar demostrat el bon estat de salut en el qual es troba aquest esport i aquest club sota el lema “La família que es tria”. 15 equips, més de 200 jugadors i jugadores i, el més important, paritat absoluta amb equips masculins i femenins en totes les categories.

El primer equip masculí del Garbí, que jugava just després d’aquesta presentació, estava obligat a guanyar per la situació en la qual es troba a la classificació, però també per tot l’ambient que hi havia a la graderia. L’equip de Joe Gou no va fallar i es va endur els dos punts davant un rival directe com és el filial de l’Esplugues.

El Garbí ha fet potser el millor partit de la temporada amb una victòria molt convincent i solvent. Els de Joe Gou van agafar els primers avantatges del partit a partir dels deu minuts de joc i ja no els van deixar escapar. A la mitja part la diferència ja era de set gols a favor dels locals. El Garbí es va limitar a mantenir aquest marcador durant tota la segona meitat i es va acabar emportant el triomf amb un resultat final de 33-26.

Cal destacar l’aportació ofensiva d’Oriol Punseti, capità del Garbí, que va marcar fins a nou gols que van acabar sent importantíssims per al triomf local. Àngel Giménez i Lluis Hereu van ser els altres jugadors del Garbí amb més gols, mentre que l’Esplugues no va tenir cap nom destacat i la seva actuació coral va quedar molt escarransida davant el bon partit del Garbí amb tot el suport de l’afició.

Aquesta victòria canvia de forma significativa la classificació per als palafrugellencs. El Garbí es trobava en una ratxa de derrotes que l’havia apropat perillosament a la part baixa de la taula, però amb aquests dos punts es reenganxa a la lluita pels quatre primers llocs de la classificació, els que donen accés a la segona fase pel títol, i, de fet, és el quart classificat ara mateix. Això sí, empatat a punts amb el Gavà i amb el mateix Esplugues. El tercer, l’Espanyol, serà el pròxim rival del Garbí.

Per primera vegada a la temporada, la notícia menys positiva la dona el Garbí femení, que ha perdut els primers punts del curs després d’empatar contra La Garriga, un dels conjunts més forts de la Primera Catalana i un rival directe. Cal tenir en compte que fins ara el Garbí de Miquel Garcia havia guanyat absolutament tots els partits que havia jugat.

El Garbí, per tant, havia estat infinitament superior a tots els rivals fins ara, però contra La Garriga s’ha vist que el partit seria ajustat des del primer minut. Hi ha hagut alternances al marcador durant tot el duel i l’empat ha estat el resultat més just per tot el que s’ha vist al Garbí Arena. Cal destacar, però, que les de Miquel Garcia han salvat una situació complicada a la recta final de l’enfrontament, ja que poc abans d’acabar el partit s’han vist amb un marcador de dos gols en contra, el qual han acabat empatant amb dues dianes consecutives. El resultat final ha estat de 28-28.

Tot i l’empat, el Garbí continua sent el líder en solitari de la Primera Catalana, amb un punt d’avantatge respecte al segon classificat, que és el Sant Quirze. La pròxima jornada, les de Miquel Garcia es tornaran a enfrontar a un rival directe i complicat com és el Gavà.