El Garbí masculí torna a perdre i es complica l’accés a la lligueta pel títol

Escrit per el 12 de Desembre de 2022

Nova derrota a casa del Club Handbol Garbí masculí. Els de Joe Gou rebien un dels rivals més durs de la Lliga Catalana, el Calella, i s’han complert els pronòstics. Els visitants han assaltat el Garbí Arena de manera clara i s’han endut la victòria amb justícia (26-30).

No es pot parlar, en cap cas, d’una pallissa del Calella, però sí que ha estat un triomf que s’ha pogut intuir des del final de la primera meitat. El Garbí ha pogut mantenir la igualtat al marcador durant l’inici del duel. Sobre el minut quinze el Calella ha fet el primer intent d’escapar-se al marcador, però el Garbí ha sabut reaccionar i tornar a empatar el partit. Tanmateix, a partir del 10-10 que hi havia als vint minuts, el Calella ha colpejat amb més força i ha acabat marxant al descans amb tres gols de diferència a favor.

La segona meitat ha començat de la mateixa manera, amb el Calella disposat a obrir una escletxa en el marcador. Tot i això, el Garbí no ha abaixat els braços i s’ha arribat a posar a només un gol de diferència. Ara bé, no ha pogut empatar el partit i, encara menys, donar la volta a l’electrònic. Anar tota l’estona a remolc del rival és molt complicat i el Calella ha pogut aprofitar algunes ratxes golejadores per deixar els intents de remuntada del Garbí en no res i endur-se el triomf per aquesta diferència final de quatre gols.

Com sempre, les dianes d’Oriol Punseti, Edu Madí i Àngel Giménez han estat molt importants per al Garbí, tot i que en aquesta ocasió també cal destacar l’aportació ofensiva de jugadors com Roger Montemayor i Adrià Palomares. Per contra, Jacob Gràcia, el màxim golejador del Calella aquesta temporada, ha anotat fins a set dianes, mentre que Aleix Martínez ha estat encara més letal per al Garbí amb vuit gols per als visitants.

Si bé aquesta derrota podia entrar als càlculs del Garbí per tractar-se d’un rival tan complicat com el Calella, no deixa de ser un cop dur per als de Joe Gou. Els palafrugellencs continuen cinquens a la classificació, a dos punts del quart classificat, que és l’Esplugues. L’objectiu del Garbí és, com a mínim, assolir aquest quart lloc, ja que és el que dona accés a la lluita pel títol a la segona fase, en comptes de la lluita per la permanència.

Ara ja només queden tres partits de la primera fase de la Lliga Catalana i el Garbí necessita sumar de dos en dos urgentment. El cap de setmana vinent el Parets, el cuer de la categoria, visitarà el Garbí Arena, així que la victòria dels de Joe Gou és pràcticament una obligació. En cas de guanyar, els palafrugellencs encara tindran opcions d’assolir els seus objectius. A més a més, en la següent jornada es veuran les cares amb el Gavà, un rival directe, contra el qual també haurien de vèncer, ja que el darrer partit de la primera fase és contra el Sant Boi, el líder de la categoria, i la victòria serà més complicada.

D’altra banda, cal recordar que el primer equip femení del Garbí, que és líder de la Primera Catalana i està fent una gran temporada, ha descansat aquest cap de setmana.