El Garbí masculí es manté imparable, però el femení ensopega per primer cop

Escrit per el 9 d'Octubre de 2023

Aquest cap de setmana ha deixat la primera derrota del Club Handbol Garbí aquesta temporada. El primer equip femení ha perdut a la pista de l’Handbol Vilamajor, un dels rivals més forts de la Lliga Catalana, i veu així aturada la seva ratxa de victòries. D’altra banda, però, el masculí continua imparable i suma ja el quart triomf en quatre jornades.

L’equip de Joe Gou ha derrotat l’Handbol Gavà a casa, al Garbí Arena, en el que, novament, ha estat un partit molt sòlid per part dels palafrugellencs. Des del primer minut, el Garbí s’ha posat per davant en el marcador i no ha donat treva a un Gavà que, si bé no ho ha deixat d’intentar, no ha aconseguit empatar el partit més enllà d’un 2-2 a l’inici del duel. A la primera meitat, el Garbí ha fregat els deu gols d’avantatge i ha marxat al descans sis per sobre. A la segona part, la dinàmica ha estat la mateixa i el marcador final ha estat de 37-31. Novament, Roger Montemayor ha estat el màxim golejador del Garbí, amb un total de vuit dianes, si bé destaca també l’aportació ofensiva d’Edu Madí, amb set gols.

Joe Gou, entrenador del Garbí, assegura als micròfons de Ràdio Palafrugell que aquesta victòria confirma la bona dinàmica d’aquest equip, però que aquesta setmana que comença hi haurà dues proves de foc duríssimes contra rivals molt poderosos, i serà l’hora de la veritat.

Amb la victòria contra el Gavà, el Garbí es manté líder de la Lliga Catalana i ara ja ho fa en solitari. Després de la derrota del Calella d’aquest cap de setmana, que era el segon classificat, el Garbí té un punt d’avantatge sobre el seu perseguidor, que ara és l’Espanyol. Aquests dos, justament, seran els dos rivals del Garbí aquesta setmana.

Pel que fa al femení, hem de donar males notícies per primer cop en aquesta temporada. El conjunt dirigit per Miquel Garcia ha caigut derrotat a la pista del Vilamajor, una de les més difícils de la Lliga Catalana. De fet, el tècnic del Garbí ja havia avisat a Ràdio Palafrugell que la classificació enganyava i que el Vilamajor era, realment, un dels favorits a guanyar la Lliga.

El marcador final, 30-23, però, també enganya. El Garbí ha donat moltíssima guerra i, de fet, ha marxat al descans amb dos gols d’avantatge. Tanmateix, a la segona part no ha pogut resistir de la mateixa manera i a partir del minut quaranta-cinc el Vilamajor ha obert la primera escletxa. A partir d’aquí, en el tram final del duel és quan hi ha hagut la diferència de gols que es veu reflectida al marcador. Set gols de Natàlia Bassa i set gols de Júlia Sala són les dades més destacades del Garbí.

En qualsevol cas, el Garbí es manté en les posicions altes de la Lliga Catalana. Ha perdut el lideratge, però és tercer, a un punt del Cardedeu, segon, i a dos de l’Amposta, primer.