El Garbí masculí comença la segona fase amb victòria, però el femení torna a ensopegar

Escrit per el 6 de Febrer de 2023

El primer equip masculí del Club Handbol Garbí ha començat la segona fase de la Lliga i ho ha fet de la millor manera possible, amb una victòria a domicili a la pista del Sabadell, al Pavelló Can Balsach. Ha estat un partit molt igualat, amb un marcador final que es pot considerar baix (22-25) i és que les defenses han estat més importants que els atacs en aquest duel.

El Garbí ha aconseguit portar la iniciativa i el lideratge als primers minuts, imposant el seu ritme, però sense acabar-se d’escapar en el marcador. Això ha permès que el Sabadell pogués reaccionar i tenir també els seus trams de domini. Tot i això, cap dels dos equips ha pogut trobar bones i sòlides ratxes durant el partit. No ha estat fins a la recta final, quan el Garbí, en uns molt bons últims cinc minuts, ha desfet l’empat i ha pogut trobar avantatges de més d’un gol i així s’ha acabat imposant al final amb una diferència de tres gols a favor.

Joe Gou, l’entrenador del Garbí, en declaracions a Ràdio Palafrugell, ha valorat la importància d’aquesta victòria a la primera jornada de la segona fase i explica també que la defensa ha estat la clau del triomf.

Cal recordar que el Garbí es troba immers en la lligueta per la permanència, ja que no va ser capaç de quedar entre els quatre primers a la primera fase i ara ha de disputar aquesta nova competició. No era l’objectiu dels de Joe Gou d’aquesta temporada, però, tot i això, ara és important no badar i aconseguir la permanència per poder tornar a intentar lluitar pel títol la temporada vinent. Aquesta victòria contra el Sabadell confirma que, de moment, el Garbí va pel bon camí. La pròxima jornada els de Joe Gou s’enfrontaran a la Roca, que ha perdut el seu partit d’aquest primer cap de setmana de segona fase.

Pel que fa al conjunt femení del Garbí, entrenat per Miquel Garcia, nova ensopegada de les palafrugellenques, que han empatat a la pista del Canovelles. També ha estat un partit molt disputat, però es pot considerar que el resultat encara és bo per al Garbí, perquè el Canovelles ha liderat en el marcador durant gairebé tot el duel, sobretot a la segona meitat, així que l’empat és un bon resultat, perquè s’ha fregat la derrota durant molts trams del duel.

El Garbí, que a la primera volta només havia empatat un partit i havia aconseguit fins a set victòries, ja n’ha perdut un i n’ha empatat un altre en els cinc duels que ha disputat de la segona volta. Tot i això, les de Miquel Garcia continuen sent líders en solitari de la Primera Catalana amb un punt d’avantatge respecte al Sant Quirze.