El Garbí femení tanca una primera volta gairebé perfecta, però el masculí torna a perdre

Escrit per el 28 de Novembre de 2022

El cap de setmana del 26-27 de novembre ha tornat a comptar amb els partits d’handbol dels primers equips del Garbí, tant el masculí com el femení. Pel que fa al conjunt masculí, males notícies, perquè la derrota contra l’Espanyol torna a posar-lo en una mala dinàmica. Sensacions totalment contràries en el femení, però, ja que amb el triomf contra el Gavà, un rival directe, tanca una primera volta excel·lent, que ha fregat la perfecció pel que fa a resultats, ja que només s’ha empatat un partit i tots els altres s’han guanyat.

Aquest duel de les de Miquel Garcia contra el Gavà ha estat molt i molt competit. Les del Baix Llobregat han dominat els compassos inicials del partit, però el Garbí ha sabut reaccionar per evitar que el Gavà s’escapés al marcador. De fet, abans del descans fins i tot s’ha posat al davant, tot i que amb el xiulet de l’àrbitre el resultat al final de la primera part ha estat d’empat a tretze gols. Igualtat absoluta, per tant. A la segona meitat s’ha repetit la mateixa història. Alternances al marcador i l’equip que ha estat més fort als últims minuts s’ha endut la victòria. Aquest ha estat el Garbí, que ha pogut segellar el triomf amb dos gols d’avantatge (26-28).

El Gavà era un dels rivals de la part alta de la classificació, així que aquesta victòria ha estat importantíssima. Amb els dos punts, el Garbí continua líder amb dos punts d’avantatge sobre el segon classificat, La Garriga. Aquest ha estat l’únic rival que ha aconseguit frenar el Garbí, ja que en la jornada anterior van empatar tots dos conjunts. El Sant Quirze és el tercer classificat, a tres punts, i el Gavà el quart, a cinc. Els altres clubs ja estan molt més despenjats a la classificació.

D’aquesta manera, doncs, el Garbí arriba al final de la primera volta de la primera fase de la Primera Catalana amb sensacions immillorables. Ha guanyat absolutament tots els partits, excepte l’empat que ja s’ha mencionat. Ara venen dues jornades de descans i començarà la segona volta per a les de Miquel Garcia. Els primers rivals seran més assequibles i al final vindrà el Tourmalet per assegurar el lideratge o un lloc a la part alta de la taula i poder lluitar així pel títol a la segona fase.

El seu entrenador, el Miquel Garcia, ha analitzat en declaracions a Ràdio Palafrugell aquesta primera volta fantàstica del seu equip. Felicita les seves jugadores i es mostra molt satisfet, tot i que encara hi posa un però: la producció ofensiva ha de millorar:

No podem explicar una història tan bonica amb el Garbí masculí. Després de la important victòria contra l’Esplugues la passada jornada, els de Joe Gou havien tornat a la quarta posició, que és l’última que dona accés a la lligueta pel títol a la segona fase. Aquest cap de setmana es trobaven amb un rival directe com és l’Espanyol. La victòria era important, però també difícil, i no ha estat possible.

El Garbí ha anat a remolc durant tot el partit sense arribar-se a despenjar mai, però sense poder dominar en cap moment. L’Espanyol ha anat gestionant petits avantatges durant tot el duel i s’ha acabat emportant el triomf per dos gols de diferència (26-24). Amb aquesta derrota, el Garbí cau a la cinquena posició i està a dos punts del quart, l’Esplugues. Els de Joe Gou han de donar-li la volta en els quatre partits que els queden a la primera fase si no volen tornar a caure a la lligueta per la permanència a la segona fase.