Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Flors i Violes 2024 de Palafrugell tindrà més de 100 activitats i més de 40 espais decorats

Escrit per el 18 d'Abril de 2024

Divendres 26 d’abril arrenca la quinzena edició del Flors i Violes 2024 de Palafrugell. Durant tot el cap de setmana, el poble acollirà més d’un centenar d’actuacions i instal·lacions artístiques i decoracions per molts racons del nucli. A la programació destaquen els concerts de Figa Flawas, la Ludwig Band i una nit revival de bandes palafrugellenques. A més, durant tot el cap de setmana, espais com la fàbrica Vigas o la capella dels Dolors de l’antic hospital obriran com a patis del festival. Tot plegat en que l’organització qualifica d’un “salt qualitatiu” en la programació.

El tret de sortida del Festival serà el divendres 26 d’abril al vespre amb una inauguració inèdita a La Bòbila a càrrec de Xavi Bové Studio, reconegut artista visual que ha treballat i dirigit projectes internacionals a ciutats com Londres, Berlín, Singapur o Nova York, amb la col·laboració de la companyia de dansa CobosMika Company i b1no, en la producció musical. 

Sota el títol “Ecos de l’oblit”, l’artista Xavi Bové fa una crida a la consciència, una proposta sensorial que combina llum, so i coreografia per dur l’espectador en un profund viatge emocional basat en la repetició dels elements. A través d’aquesta fusió, es fa una crida a l’esperança i a la necessitat imperiosa de buscar camins alternatius cap a la pau i la reconciliació.  Es duran a termes 3 sessions per tal d’absorbir el públic, amb una capacitat aproximada de 1.000 persones per sessió.

L’espai de concerts, que en aquesta edició es trasllada a la plaça de Can Mario per ampliar la capacitat, el divendres 26 i el dissabte 27 tindrem artistes coneguts del panorama musical català actual com Figa Flawas o la Ludwig Band. El diumenge 28, per celebrar els 15 anys del Flors i Violes, hi haurà un concert especial de grups mítics de la vila de Palafrugell, que després d’uns anys d’inactivitat, pujaran a l’escenari per a l’ocasió, com són Cork, 13th Magic Skull, The Gruixut’s i An der Beat.

D’altra banda, dos artistes palafrugellencs presentaran àlbum durant aquesta 15a edició del Flors i Violes, en un dels espais inèdits, La Fàbrica J. Vigas, amb la col·laboració de l’àrea de cultura. Aquests són Carlos Coronado, amb “Flamenc Mediterrani”, i Keko Domènech, amb “Misubi”.

Pel públic més familiar, els grups infantils Ambauka i Els Atrapasomnis estrenaran espectacle a casa nostra.

Decoració d’espais; col·laboració publico-privada

Cal destacar, de nou, la col·laboració publico-privada, amb la decoració de 12 carrers i places del centre i la participació activa d’una vintena d’establiments i espais, que organitzen activitats i obren les portes amb ambientació.

Es redescobriran espais inèdits com ara La Bòbila, l’església dels Dolors (antic Hospital Municipal), la capella de l’Alberg Solidança, Can Genís o el pati exterior de la Fàbrica J.Vigas, de la mà d’artistes com Cyril Torres, Rosa Aguiló, Caroline Faiola & Consciència, Lighthink Lab o Espe Rabat.

Com a complement al Festival, se celebrarà el Mercat d’artesans, als carrers dels Valls i Cavallers, organitzat per Oohx!gen Comerç i Negoci i el menú Flors i Violes, que ofereixen diversos restaurants del municipi. A més, diumenge a la tarda, Oohx!igen organitza una nova edició de la desfilada de moda amb establiments del poble.

En total, més d’un centenar d’activitats, concerts i espectacles programats per a tots els públics per gaudir en un cap de setmana.

Tota la programació es pot consular al web www.florsivioles.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).