Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Festival Internacional de Cinema de Begur programa nombroses activitats

Escrit per el 6 d'Octubre de 2022

  • Entre els dies 7 i 12 d’octubre arriba la 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava amb la programació de nombroses activitats.

Entre els dies 7 i 12 d’octubre arriba la 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava amb la programació de nombroses activitats. Les principals seran les projeccions de curtmetratges i llargmetratges de comèdia.

Alguns dels títols més destacats que s’hi veuran són el film britànic The Phantom of the Open, de Craig Roberts, però tampoc hi faltaran altres destacats com The murder party, Misfit. Eres o te haces o la catalana Escaperoom. La directora del festival, Clara Dato, destaca que aquest ja té un lloc en el sector audiovisual.

Aquest divendres començarà la vuitena edició amb la sessió inaugural fent un reconeixement a les trajectòries de Carmen Machi i Carme Elías amb premis d’honor. Machi el recollirà presencialment. Seguidament, a la secció oficial es projectarà Cemento y acero i The Phantom of the Open.

Dissabte hi haurà la secció Mediterraneament amb un recull d’obres filmades al Mediterrani. Es projectarà el primer i segon capítol de la segona temporada de la sèrie Paraíso, que va ser rodada a Begur. Tindran lloc al Cinema Casino. A part, es presentarà el llibre El universo de José Luis López Vázquez d’Albert Galera i altres. A la tarda es farà la secció oficial.

Diumenge s’oferirà una “mirada femenina”, amb la projecció de curtmetratges dirigits per dones i amb la presència d’algunes de les directores. També, es farà la presentació del llibre Així és la vida de Teresa Gimpera.

A la tarda, es farà entrega del Premi Internacional Empordà que es guardonarà a Fernando León de Aranoa, un dels principals directors espanyols del moment, i que hi anirà de forma presencial a buscar el premi.  

Dilluns hi haurà una sessió gratuïta de ‘Begur de cinema’ amb nombroses projeccions. I també, un homenatge a Fernando Esteso i Enrique Cerezo, un dels principals productors espanyols. El darrer hi assistirà presencialment.

Dimarts tindrà lloc una sessió de curtmetratges de les seccions panorama i Mediterraneament i l’entrega de premis del Palmarès del Festival i del Premi New Talent. I dimecres, per acabar, hi haurà la secció d’homenatge a José Luis López Vázquez i la sessió de cloenda.

Per altra banda, el festival també tindrà en compte els nens i les nenes de les escoles de Begur i Esclanyà. Enguany començaran un taller de cinema en el cinquè curs de primària per a poder presentar les obres a les següents edicions.

A part de les activitats ja esmentades, també s’inclouen concerts, exposicions, propostes gastronòmiques en espais de restauració o sortides esportives, entre d’altres, que es poden consultar al web del festival, on també es poden comprar les entrades.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).