El FC Palafrugell, a punt per certificar l’ascens a Segona Catalana en guanyar al Mont-ras CE

Escrit per el 5 de Juny de 2023

• L’AD Sauleda ha ajornat el seu partit i La Punxa CF passa a la següent ronda de la Copa Catalunya Amateur

El campió del grup 16 de Tercera Catalana es decidirà en la darrera jornada. Després que aquest diumenge el Bellcaire FC hagi empatat sense gols al camp del Sant Pere Pescador FC, el FC Palafrugell arribarà a la darrera jornada amb tres punts en joc, essent segon a dos del líder. Els de Sergi Luis Sepu i Juanito Paez van fer els deures dissabte al Camp del Gregal i es van emportar el derbi de proximitat contra el Mont-ras CE per 6 a 3.

Una victòria que pràcticament certifica l’ascens a Segona Catalana dels blanc-i-negres, ja sigui com a millors segons de la demarcació gironina, tal i com ja confirma Golcat.cat tot i que encara falta la confirmació oficial de la Federació Catalana de Futbol, o com a primers si guanyen al camp del Monells AE i si els de Bellcaire no puntuen en el pròxim partit, en una jornada serà unificada perquè està en joc el lideratge del grup.

Respecte al darrer partit d’aquesta temporada a casa i al Gregal, ja que el pròxim curs el FC Palafrugell tornarà a jugar a l’Estadi Josep Pla i Arbonès, els blanc-i-negres es van acabar imposant als de la localitat veïna de Mont-ras en un duel on es van marcar un total de nou gols: Arnau Ruiz obria la llauna per als palafrugellencs al minut 6, però ràpidament al minut 11 Chanan Faissal posava l’1 a 1, i abans del descans, Musa Jawo tornava a avançar als blanc-i-negres al minut 43, perquè el partit anés al descans 2 a 1.

En la represa, Nahum López posava el 2-2 al minut 63′ des del punt de penal, però Erik Gimenez, que sortia des de la banqueta, tornava a avançar als locals al minut 67 perquè Ruiz al 69′ aconseguís un doblet, el segon consecutiu del davanter blanc-i-negre. Al minut 78, Pau Sala allargava la distància a un 5 a 2 després de ser l’assistent dels altres gols del seu equip, Faissal aconseguía el doblet al 85′ però sense alterar el resultat final, que posava el definitiu 6 a 3 Djalmir Acosta ‘Xato’ en el temps afegit, per marcar la seva primera diana com a jugador del FC Palafrugell. Un gol i un triomf que Xato analitzava de la següent manera:

5 jugadors diferents van marcar per al conjunt palafrugellenc al duel / ALBA CABRERA

A més, Acosta reconeix que se sent molt bé jugant amb l’equip:

Xato va ser un reforç per la plantilla blanc-i-negra de principis de 2023 / ALBA CABRERA

Per la seva part, l’AD Sauleda ha ajornat el seu enfrontament al camp del Sant Feliu de Guíxols CF per les Festes de Primavera i jugaran aquest partit de la penúltima jornada del grup 17 de Tercera Catalana dimarts 6 de juny a les 20:15h. I l’altra sorpresa del cap de setmana l’ha donat La Punxa CF, demostrant que estan fent una temporada immillorable en només dos anys d’existència com a club, imposant-se en la segona fase de la Copa Catalunya Amateur per 4 a 0 rebent a La Roca Penya Blanc Blava CF aquest diumenge al Gregal i passant a la tercera fase.