Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell de Protecció de la Natura confirma que els terrenys de Montcal 2 són espais protegits.

Escrit per el 8 de Novembre de 2022

  • Les entitats SOS Costa Brava, Ecologistes en Acció de Catalunya i SOS Aiguafreda-Salvem la Costa de Begur han fet públic el contingut de l’Informe pericial emès pel Consell de Protecció de la Natura en relació al sector del Puig Montcal de Begur.

Aquest informe pericial ha estat elaborat per la institució independent del Consell de Protecció de la Natura, òrgan assessor de la Generalitat en matèria d’espais protegits, a petició del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona, en el recurs contenciós seguit contra la llicència d’obres atorgada per l’Ajuntament de Begur per construir un habitatge unifamiliar per sobre de l’Avinguda Puig Montcal.

Núria Raventós, de Salvem la Costa de Begur, destaca aquest i d’altres informes enviats a l’ajuntament en contra d’aquest projecte.

Des de les entitats també es critica que l’ajuntament de Begur estigui sempre de part dels constructors.

Recordem que l’Ajuntament de Begur celebrarà aquest dimarts 8 de novembre, a les 20.30 hores, un Ple municipal extraordinari on, entre els punts de l’ordre del dia, hi ha l’aprovació definitiva de la segona modificació del Pla Parcial urbanístic del Sector S-21 Montcal 2 per a la seva adaptació al Pla Director Urbanístic.

El referit informe confirma el posicionament que sempre han sostingut les entitats ecologistes. D’aquesta manera esperen que l’Ajuntament de Begur no vulneri la legalitat i denegui l’aprovació d’aquest instrument urbanístic presentat pel Promotor. Ara es mostren confiades, a la vista de les conclusions de l’Informe del Consell de Protecció de la Natura, que el Ple Municipal de Begur d’aquest dimarts no aprovi la Proposta d’implantar 7 noves parcel·les i 7 habitatges al Puig Montcal.

Les Entitats reiteren que permetre edificar aquesta zona és il·legal, i que arribaran fins al final en la defensa d’aquest espai que forma part del PEIN Muntanyes de Begur i de la Xarxa Europea Natura 2000.

Obres al Puig Montcal de Begur

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).