Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal edita una publicació de senderisme amb rutes per descobrir el Baix Empordà

Escrit per el 11 d'Abril de 2023

  • La publicació recull 15 de les 27 noves propostes actualitzades de rutes de senderisme per descobrir el Baix Empordà.
  • Es busca potenciar l’oferta turística fora de la temporada.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha publicat una nova guia sobre noves rutes de senderisme. Conté informació com el punt d’inici i final, el recorregut, la distància, el nivell o el temps estimat de la ruta. A més, es pot descarregar el track de Wikiloc mitjançant un codi QR.

La proposta recull 15 rutes, tot i que el canal de Wikiloc del Consell Comarcal en té 27 de noves per descobrir la comarca. Segueixen la Xarxa de Senderisme del Baix Empordà amb més de 450 quilòmetres senyalitzats, segons la normativa internacional i l’oficial també per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En parla Xavier Dilmé, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme.

Els senders de Gran Recorregut (GR-92) i la seva variant d’interior (GR-92.1) travessen la comarca i són acompanyats de senders de Petit Recorregut (PR) i de Senders Locals (SL).

Les rutes passen pels principals municipis de la comarca i alguns dels indrets més singulars. Entre ells, els dòlmens de Fitor, el dolmen de la Cova d’en Daina, cims com el Montgrí o el Puig d’Arques, espais com Fitor i d’altres ermites menys conegudes, els Carcaixells d’en Cama, el far de Sant Sebastià, el cap de Begur, els arrossars de Pals i els camins de ronda.

També, es tenen en compte els nivells de dificultat per tal d’oferir rutes per a tots els públics i nivells. Dilmé afegeix que s’han instal·lat noves senyalitzacions als diferents senders de la comarca.

La nova publicació es podrà trobar a les oficines de turisme, al Consell Comarcal i al web turístic comarcal. S’han dissenyat dos models d’idiomes català-francès i castellà-anglès. S’han imprès 10.000 exemplars de cada model. També, es prepararà un mapa topogràfic que es podrà comprar pròximament.

El Consell Comarcal té la voluntat de promoure l’oferta turística, fora de la temporada d’estiu. Per aquest motiu, també s’ha comptat amb la col·laboració d’empreses d’allotjaments, restauració, activitats de senderisme o altres de complementàries per completar la ruta dels visitants.

La xarxa de senders del Baix Empordà es va crear entre els anys 1998 i 2003 amb el Pla de Dinamització Turística. Va posicionar el Baix Empordà com a comarca pionera en la creació d’una xarxa de senderisme amb l’objectiu de desestacionalitzar la temporada turística i augmentar la qualitat i competitivitat de la seva oferta.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).