Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal duu a terme campanyes per la gestió dels animals domèstics abandonats

Escrit per el 9 de Gener de 2023

  • L’APA Rodamon de Palafrugell rep més de 500 animals cada any.

El Consell Comarcal del Baix Empordà és l’encarregat de la gestió dels animals abandonats a la comarca, a través de l’Associació Protectora d’Animals Rodamon de Palafrugell. A més, el consell disposa d’acords amb els municipis per recollir els animals domèstics abandonats. Normalment, són gossos, però també es reben gats.

APA Rodamon és l’associació encarregada de la gestió, però el conseller de Medi Ambient del Baix Empordà, Marc Calvet, explica que s’obren licitacions perquè s’hi presentin les entitats que vulguin dur a terme la gestió. L’objectiu és recollir els animals domèstics perduts o abandonats per recuperar els seus propietaris o donar-los d’adopció. Així, es compleix la Llei de Protecció dels Animals.

Al mateix temps, remarca que des del Consell Comarcal estan contents amb la tasca de l’associació de Palafrugell. Aquesta rep més de 500 animals cada any.

Una de les altres funcions del consell és dur a terme campanyes d’esterilització de gats. Aquestes tenen lloc puntualment i cada municipi escull el mètode que li funciona millor segons les seves necessitats.

Afegeix que les colònies de gats solen estar alimentades per persones que afavoreixen l’increment de la seva població. Per aquest motiu, també n’hi ha que ajuden a col·laborar amb les campanyes d’esterilització.

Aquestes estan pensades pels gats que viuen en llibertat i no pels domèstics. Calvet posa èmfasi en el fet que cal controlar l’alimentació dels gats i la cria de les colònies per evitar les molèsties als veïns i veïnes.

Fotografia: Consell Comarcal del Baix Empordà


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).