Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal del Baix Empordà estudia com fer el transport públic més còmode a la comarca

Escrit per el 17 de Desembre de 2022

  • Una de les opcions que s’està estudiant és l’aplicació d’un sistema de zones en el transport públic.

El Consell Comarcal del Baix Empordà duu a terme diverses actuacions pel medi ambient, entre elles, per fer la transició energètica amb mesures més sostenibles. El conseller de Medi Ambient, Marc Calvet, destaca que totes les administracions vetllen per a això i que treballen força a l’una.

Per exemple, es destaca que des del consell es disposa de l’Oficina de Transició Energètica, que ha ampliat el nombre de tècnics que es dediquen a aquesta qüestió. Un d’ells prové de la Diputació de Girona i un altre, de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’oficina, es duen a terme diversos projectes, entre ells, per millorar la mobilitat a la nostra comarca. En aquest sentit, el conseller del Consell Comarcal destaca que el 50% de les emissions de diòxid de carboni al Baix Empordà provenen de la mobilitat. Reconeix que caldria disposar de més transport públic i, per aquest motiu, ja s’ha creat una taula de mobilitat per analitzar possibles solucions.

Una de les opcions que s’està estudiant és l’aplicació d’un sistema de tarifes per zones amb un preu més assequible. També, que faciliti el transbord si és necessari. Explica que la Generalitat de Catalunya veu aquesta mesura amb bons ulls i es voldria aplicar, en un inici, a la zona nord de la comarca. No obstant això, també cal conèixer quina és l’opinió dels diferents ajuntaments.

A aquestes opcions de mobilitat, també s’hi podria sumar la iniciativa del Tren Tram si s’acabés impulsant. Actualment, es troba en un procés d’estudi de la seva viabilitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).