Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta una Nova Brigada Forestal

Escrit per el 10 de Març de 2022

  • La Brigada farà tasques de prevenció d’incendis i neteja de rieres i d’abocaments incontrolats als municipis de la comarca 
  • Anirà a càrrec de l’àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica, i consta d’un peó i tres operaris i treballarà per un període d’un any. 

Des del mes de desembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà té contractada una brigada forestal a càrrec de l’àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica. Ho fa dins dins el Programa Treball i Formació subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu,  

Aquesta brigada forestal consta d’un peó i tres operaris i treballarà per un període d’un any. La principal tasca que duran a terme és la neteja forestal de les franges de protecció d’incendis de nuclis i urbanitzacions. També de zones verdes de titularitat municipal, així com el desbrossament dels marges de camins. 

Hi ha èpoques on no és possible fer tasques forestals per l’elevat risc d’incendis. En aquest cas, la brigada es dedicarà a la neteja d’abocadors incontrolats i a la retirada de deixalles del medi natural tan necessària a causa de l’incivisme. 

Marc Calvet, conseller de Medi Ambient, Agricultura, Ramadería i pesca, Servei comarcal de Recollida d’animals abandonats i Protecció Civil, del Consell Comarcal del Baix Empordà, ens en parlava així als micròfons de Ràdio Palafrugell.

Actuacions immediates de la Brigada Forestal

La brigada forestal va començar a actuar a finals de desembre al municipi de La Tallada d’Empordà. Hi va fer l’aclarida d’arbrat en unes finques rústiques de titularitat municipal. 

Actualment s’està treballant al municipi de Vall-llobrega. Es fa a la franja perimetral de la Urbanització Mas Falquet, on fa dos anys ja es va executar la franja. Ara se n’està fent el manteniment per evitar la pèrdua de les condicions de protecció d’incendis. 

En els pròxims mesos està previst que s’actuï als municipis d’Albons, Colomers, Corçà, Fontanilles, la Pera, Mont-ras, Rupià, Serra de Daró, Torrent, Ullà, Ullastret i Ultramort. 

Els ajuntaments que hi estan interessats fan la sol·licitud a l’àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà. A continuació, des dels tècnics de Protecció Civil es fa la coordinació i seguiment dels treballs. 


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).