Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta i ofereix formació a 40 persones en situació d’atur

Escrit per a 19 de gener de 2022

  • Les persones treballadores, una vegada formades, desenvoluparan les seves funcions tant al mateix Consell com als 14 municipis de la comarca que col·laboren en aquest projecte.

El programa té per objectiu facilitar a les persones en situació d’atur amb més dificultats poder accedir al mercat laboral i la millora de la seva ocupabilitat.

Es tracta de facilitar-los competències professionals mitjançant un contracte laboral de 12 mesos de durada, així com el desenvolupament d’unes tasques professionals i la formació per a l’adquisició de competències transversals. El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ens n’ha parlat al matinal de Ràdio Palafrugell.

Alhora, es compta amb 4 persones que faran les funcions de tècnics d’acompanyament que realitzaran sessions de suport a les participants. Han de garantir, entre d’altres, la seva continuïtat en el programa, treballant aspectes personals i/o competencials i facilitant la seva adaptació al lloc de treball.

A qui va dirigit?

El programa es dirigeix a dones en situació d’atur i també a persones de 45 anys o més, inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades. Responen a diferents perfils: auxiliars administratives, educadores ambientals, agents cívics, conserge, monitora, peona neteja via pública, peó/na manteniment, cap manteniment, peó/na jardineria, peó/na forestal i cap forestal.

A més, les persones participants en el programa rebran una formació de 60 hores centrades en intel·ligència emocional i en habilitats de comunicació.

Xavier Dilmé destaca la importància d’aquest tipus de projectesdirigits a col·lectius amb dificultats d’inserció en el món laboral”. També ha volgut destacar “la col·laboració institucional que permet tirar endavant aquest tipus de projectes. Especialment, la implicació i sensibilitat dels 14 ajuntaments de la comarca que fan possible l’execució del programa”.

Destinació de les persones contractades

Les persones contractades per les dues línies del programa estaran ubicades al mateix Consell Comarcal (àrees de Medi Ambient, Serveis Socials, Promoció Econòmica i al Centre Ocupacional Tramuntana). També en diferents municipis de la comarca que col·laboren en l’execució del mateix: Albons, Begur, Bellcaire d’Empordà, Calonge, Corçà, Foixà, Fontanilles, la Bisbal d’Empordà, Palau-sator, Pals, Rupià, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí i Ullà.

Les contractacions formen part del Programa Treball i Formació. Estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *