Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Cine Club Garbí presenta “El chico”, de Charles Chaplin, amb motiu del seu centenari

Escrit per el 5 de Febrer de 2021

  • Una efemèride per als i les afeccionades del món del cinema.
  • Més de 89 cinemes de l’Estat Espanyol participen en la celebració del centenari d’El chico de Charles Chaplin.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell
Entrevista per Rafel Corbí

Aquest matí hem comptat amb la col·laboració de l’Àlex Cebollero per presentar-nos El chico, de Charles Chaplin. El film que, amb motiu del seu centenari, podrem veure al llarg del cap de setmana al Teatre Municipal de Palafrugell, gràcies al Cinema Club Garbí.

FONT: Blog de la filmoteca Sant Joan d’Alacant.

D’entrada, l’Àlex Cebollero ens contextualitza els orígens de la pel·lícula. Alhora, ens informa sobre la història del film pel que fa a modificacions i nous muntatges.

Així mateix, ens fa cinc cèntims sobre la història del cinema de l’època i les característiques de les projeccions: mudes i acompanyades de música en directe.

A continuació, l’Àlex Cebollero la descriu com a una pel·lícula “fantàstica” i un gran referent de la història del cinema.

D’altra banda, convé ressaltar que l’any 1971, Charles Chaplin va modificar algunes de les escenes de la pel·lícula. Moment en el qual es va afegir la banda sonora.

The Kid

El film que es projectarà al llarg el cap de setmana al Teatre Municipal de Palafrugell, es podrà visualitzar en 4K. Després d’un treball complex de restauració en la velocitat de la projecció i la música, així com de la qualitat de la imatge.

Una comèdia dramàtica d’una mare soltera que acaba abandonant al nadó, el qual acaba essent recollit per en Charlot (Charles Chaplin).

El chico, el nen recollit per Charlot va creant una relació paternal amb el personatge de Chaplin. Tal com ens avança Cebollero, destapant al llarg del film “molt de contingut humà” i molt de sentiment.

Altrament, fent referència a la qualitat interpretativa, l’Àlex destaca que tot i les mancances de gravació de l’època, el film és capaç de transmetre tristor, alegria, humor i melancolia alhora.

“Una petita joia del cinema” “Un punt i a part en la trajectòria del cinema de l’època”

Àlex Cebollero, del Cine Club Garbí.

“Recordarem a Charles Chaplin”

En resum, l’Àlex recorda que es tracta d’una pel·lícula muda, acompanyada de música i en blanc i negre.

Els horaris són divendres a les 19 h i diumenge i dissabte a les 16.30 h i 19 h al Teatre Municipal de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).