Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El CDA de Palafrugell ajuda a més de 400 famílies a la setmana

Escrit per el 16 de Juliol de 2020

  • En només mig any el Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell ja ha arribat a les despeses que van tenir en tot el 2019.
  • La botiga de segona mà del Terrabastall, una de les fonts d’ingressos del CDA s’ha tornat a posar en marxa aquesta setamana.

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Palafrugell ja ajuda a més de 400 famílies a la setmana. Així, respecte la situació abans de la pandèmia de la COVID-19, el CDA ha multiplicat per 6 el nombre de famílies a les que atén. L’augment de voluntaris i la nova organització ha evitat el col·lapse del servei.

Aquesta setmana hem visitat el CDA i la botiga de segona mà del Terrabastall per saber de primera mà com treballen. Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell que, conjuntament amb l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell, gestionen el servei, explica la nova organització per fer front a l’augment de feina. Grassot detalla els dos principals canvis que han fet.

Així, els i les voluntàries preparen els lots amb els productes per a cada família durant el matí. Llavors, cada unitat familiar, a una hora assignada, recull aquests aliments. Una nova organització que es pot fer gràcies a la implicació del voluntariat. En aquest sentit, una vintena de persones s’han afegit a aquestes tasques en les darreres setmanes.

Dos exemples d’aquesta col·laboració altruista són l’Eudald i l’Aina que han començat a ajudar al CDA aquest estiu. Aquests dos joves ens han explicat com treballen i què els ha portat a fer aquesta tasca.

A més d’ordenar i preparar els lots, també hi ha l’atenció a les famílies i comprovar la data de caducitat dels productes.

Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell, entitat que gestiona el CDA i el Terrabastall

Per sobre les 400 famílies a la setmana

La crisi econòmica derivada del COVID ha fet que el nombre de famílies que han d’acudir al Centre de Distribució continuï augmentant. Així, el CDA de Palafrugell ajuda a més de 400 famílies a la setmana. El doble de famílies que a finals de maig com detalla Grassot.

Aquest increment de persones que necessiten l’ajuda del CDA ha provocat que també necessitin més aliments. Aquests productes els aconsegueixen gràcies al Banc d’Aliments de Girona, al Gran Recapte d’Aliments i les donacions de la Unió Europea.

A més, també hi ha les donacions de particulars, com les de les cooperatives Llet Nostra i Central Lechera Asturiana i de Creu Roja que ho fa amb els productes infantils.

No obstant això, amb aquestes donacions no en tenen prou i també n’han de comprar. Unes compres que es poden fer gràcies a l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, la Generalitat i La Caixa i també d’empreses i particulars de Palafrugell. A més, l’única font d’ingressos que genera Càritas és la botiga de segona mà del Terrabastall.

Una botiga que ha tornat a posar-se en marxa aquest dimarts, després d’adaptar-la a la normativa vigent. A més, per donar-li un nou impuls han obert un compte a Instagram perquè la gent vegi els productes que hi tenen.


Opinions dels lectors
  1. Isabel el 17 de Juliol de 2020 a les 1:28

    Magnifica labor que hecen todo el gran equipo de voluntarios de Caritas.Mucho ánimo!!! Desearia que no hayan ” jetas” que se beneficien sin necesidad de este gran trabajo.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).