Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Escrit per el 3 de Juny de 2022

  • El risc d’incendi previst per aquest estiu és molt elevat
  • Representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d’emergència s’han trobat per tractar-ne la prevenció

Dijous passat, els alcaldes i alcaldesses de la comarca del Baix Empordà van ser convocats al CAP de Palamós per planificar la temporada de prevenció i control d’incendis forestals per aquest estiu. La sessió va comptar amb la participació del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy i representants de Protecció Civil, d’Emergències, Agents Rurals i Bombers de la Generalitat de Catalunya. Una trobada enmarcada dins les reunions habituals del Consell d’Alcaldies. Així ens ho comentava el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro.

La trobada va servir, a més de planificar la temporada d’incendis, per a rebre l’informe dels responsables de l’Hospital de Palamós, així com una visita a les seves instal·lacions.

Durant l’acte els diferents cossos van explicar els plans de prevenció i actuació davant dels incendis forestals. En aquest sentit, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, posava en relleu els factors de risc d’incendis de la comarca, com són la situació actual d’increment de temperatures, la sequera de la vegetació i qüestions pròpies del Baix Empordà: la tramuntana i el turisme. Martinoy també va voler agrair al Consell Comarcal la seva “dedicació en la temàtica d’emergències i protecció civil, des del Temporal Glòria fins als episodis d’incendis que es van viure l’any passat a la comarca”. 

Servei de gestió de prevenció d’incendis forestals

Així mateix, el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, exposava el servei de gestió de prevenció d’incendis forestals del Consell Comarcal del Baix Empordà, adreçat als ajuntaments de la comarca amb l’objectiu d’executar i mantenir les franges de prevenció d’incendis de nuclis i urbanitzacions als municipis, que han de protegir a les persones i als béns dels ciutadans empordanesos. Unes actuacions d’un servei incalculable per a protegir els nostres boscos de grans incendis.

Aquest és un servei global, on s’inclouen des de les notificacions als veïns, les sessions d’informació, les memòries valorades i els projectes executius, fins els tràmits de contractació i execució de les franges i el seu posterior manteniment. Tot això davant una temporada que es preveu díficil.

Loureiro detallava que “el risc d’incendi és molt elevat i per aquest motiu cal dur a terme aquestes reunions entre els responsables dels Ajuntaments de la comarca i els cossos de seguretat, per tal de tenir programada correctament la prevenció i gestió d’incendis i poder actuar de manera eficaç”. Alhora, destacava la importància de la neteja de les franges perimetrals i de seguir els consells d’autoprotecció en cas d’incendi per salvar vides, actuar de manera segura i facilitar la feina als equips d’emergència. 

Per acabar, els alcaldes i alcaldesses van poder expressar les seves preocupacions i dur a terme preguntes als cossos d’emergència. 


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).